Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar pravosuđa i ministar policije složni oko borbe s korupcijom

Karamarko: U borbi s korupcijom nema nedodirljivih

karamarko
Goran Stanzl/PIXSELL
20.01.2010.
u 11:18

Ministar pravosuđa danas je izjavio kako je Hrvatskoj definitivno objavljen otvoreni i bespoštedni rat korupciji i organiziranom kriminalu što je kasnije potvrdio i ministar policije.

- U borbi s korupcijom nema nedodirljivih. Nema kompromisa ni s čim pa ni s politikom - istaknuo je danas ministar policije Tomislav Karamarko u Ravnateljstvu policije, komentirajući izjavu ministra pravosuđa Ivana Šimonovića da nitko, pa ni Sanader, nije iznad zakona.

 - Radimo metodom koncentričnih krugova. Do kojih imena ćemo doći, i hoćemo li uopće doći, sad je teško prognozirati. No jedno je sigurno: nećemo imati komplekse objaviti ni jedno ime kad bude postojala osnovana sumnja da je ta osoba počinila neko kazneno djelo - objasnio je Karamarko.

Šimonović: Ni Sanader nije iznad zakona

Gostujući u radijskoj emisiji "U mreži prvoga“ ministar pravosuđa Ivan Šimonović izjavio je da je u Hrvatskoj definitivno objavljen otvoreni i bespoštedni rat korupciji i organiziranom kriminalu.

Korupcija na najvišim razinama najopasnija je jer ju je najteže razotkriti, kazao je Šimonović dodajući da su i novi predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor korupciju istaknuli kao prioritet.

Govoreći o aferi Podravka Šimonović je rekao da je važno što prije riješiti situaciju kako bi tvrtka mogla dalje neopterećeno raditi.

Na upit o medijskim napisima o povezanosti bivšeg Ive Sanadera s nekim korupcijskim aferama, Šimonović je odgovorio da nitko nije iznad zakona. Šimonović je rekao da Europska unija inzistira na visokim kriterijima u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala koje postavlja novim članicama.

Govoreći o poglavlju 23 (Pravosuđe i temeljna prava) u pregovorima s EU, Šimonović je rekao da se nada da će ono biti skoro deblokirano te da će pitanje topničkih dnevnika biti uskoro riješeno, piše HRT.

Komentara 135

PI
Pippo9
14:28 20.01.2010.

Svatko tko je kriv mora biti kažnjen neovisno o tome tko je bio il tko će biti

BI
bigboii
17:13 20.01.2010.

Treba kazniti sve koji rade nemoralno i varaju državu. Korupciji treba napokon stati na kraj, a sve ide u tom smjeru...

OB
-obrisani-
13:26 20.01.2010.

..Mislim da su Hrvati sazreli da vise nikad ne glasuju za komunjare iz HDZ-a predvodjene unukom cetnickog vojvode. Kandidirali redikula Hebranga za presjednika. Opasni neki likovi treba se drzati podalje od njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije