Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko

Zbog Tita se šuti o jamama s hrvatskim kostima

Tomislav Karamarko,BiH
Foto: Zoran Krešić
1/9
23.08.2014.
u 16:36

Mi sa sjetom i žalošću govorimo o tome kako u RH ni danas ne možete slobodno i normalno govoriti o komunističkim zločinima, kazao je predsjednik HDZ-a

Izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice na današnji su Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima u Jasenovcu, Bilima u BiH, Dubrovniku, Jazovki i Golom otoku odali počast žrtvama totalitarnih režima.

Predsjednik stranke Tomislav Karamarko sudjelovao je, priopćava stranka, na komemoraciji za sve žrtve Drugoga svjetskog rata i poraća te Domovinskog rata kod buduće kapelice na ''Groblju mira“ na Bilima, hrvatskome nacionalnom i međunarodnom spomen-području (između Mostara i Širokog Brijega).

- Ono što je tragedija, apsurd u Republici Hrvatskoj jest da mi različitom dioptrijom gledamo na totalitarizme. Ne naravno mi iz HDZ-a, nego dio vladajuće nomenklature tzv. lijeve političke strukture, koja sebe naziva socijalističkom. Nije to nikakva lijeva politička opcija, nego jugonostalgična, a dokaz za to je njihova uporna i tvrda zaštita lika i djela velikog zločinca Josipa Broza Tita. Oni bi i danas nazivali ulice i trgove po njemu i držali biste po svojim uredima -kazao je okupljenima Karamarko te poručio javnosti da hrvatske žrtve još uvijek nisu priznate.

Foto: ''

- Mi sa sjetom i žalošću govorimo o tome kako u RH ni danas ne možete slobodno i normalno govoriti o komunističkim zločinima. Preko 900 jama je u Republici Hrvatskoj, u Sloveniji oko 600 jama a u BiH preko 200 jama prepune su hrvatskih kostiju. O tome se ne može govoriti, jer onaj tko ima zapovjednu odgovornost za te zločine još uvijek nosi naziv stotina ulica i trgova Hrvatske - rekao je predsjednik HDZ-a.

Karamarko se potom uputio u Dubrovnik gdje će položiti vijence i odati počast žrtvama svih totalitarnih režima na otočiću Daksi, na kojem su partizani u listopadu 1944. likvidirali 53 istaknuta Hrvata, civila, bez ikakvog suđenja. U 18 sati prisustvovat će svetoj misi u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije koju će služiti mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup. Navečer će sudjelovati na tribini ''Europski spomendan na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima'' u Samostanu svete Klare (dvorana Pape Ivana Pavla II.) u Dubrovniku.

Visoko izaslanstvo stranke obišlo je i Jasenovac. Ondje su se žrtvama poklonili Jasen Mesić, Josipa Rimac i Antun Vidaković. Treće izaslanstvo - predvođeno članom Predsjedništva HDZ-a Olegom Butkovićem i potpredsjednikom Kluba zastupnika Ivanom Šukerom položilo je vijence na Golom otoku, u Titovu logoru u kojem su skončali staljinisti, stvarni ili lažno optuženi.

Potpredsjednik HDZ-a Dražen Bošnjaković i član Predsjedništva Željko Turk pohodili su Jazovku, u kojoj su dosad otkriveni posmrtni ostaci oko 470 žrtava - razoružanih vojnika NDH, ranjenika, časnih sestara i medicinskog osoblja koji su odvedeni iz bolnica. Gradski odbor Grada Zagreba zapalit će svijeću na Mirogoju, na grobu Brune Bušića, žrtve Udbina atentata, a HDZ-ovi odbori će diljem Hrvatske polagati vijence i paliti svijeće i ispred spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata.

Komentara 170

Avatar Alea iacta est
Alea iacta est
17:00 23.08.2014.

Kosti ubijenih Hrvata i dalje vape za istinom. Kada će istina pobijediti laž, to sam Bog zna, sve na kraju ovisi o nama samima.

MS
MSKoRIsnik
17:31 23.08.2014.

Ovaj dan se prisjećamo svih žrtvi za domovinu i zla kojeg su nam nanjeli totalitarni režimi, nažalost SDP-ovci nisu stekli tu razinu civilzacijskog dosega. Dokazuju da ne žive europske vrijednosti kada štuju Tita!

NJ
njoj
17:39 23.08.2014.

Po svim svojim postupcima ovi su pokazali da su jugonostalgicari. Samo im je Tito, crvena zvezda i Srbija na pameti, a nista od zastite htvatskog naroda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije