Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak

Karamarko primio u nastupni posjet veleposlanicu SAD-a

Karamarko i Valls Noyes
Foto: vlada.gov.hr
03.02.2016.
u 17:50

Obje strane izrazile su i spremnost za intenziviranjem suradnje na svim poljima, od povećane robne razmjene do svekolikih političkih i gospodarskih pitanja te za produbljivanjem partnerstva Hrvatske i SAD-a.

Prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu Sjedinjenih Država u Hrvatskoj Juliete Valls Noyes, priopćeno je iz vlade.

Kako je priopćeno, na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo prijateljskim i partnerskim odnosom dviju država.

Obje strane izrazile su i spremnost za intenziviranjem suradnje na svim poljima, od povećane robne razmjene do svekolikih političkih i gospodarskih pitanja te za produbljivanjem partnerstva Hrvatske i SAD-a.

Razgovaralo se i odnosima sa zemljama u susjedstvu, stoji u priopćenju. Karamarko je posebno naglasio odnose s Bosnom i Hercegovinom te važnost pune suverenosti i jednakopravnosti svih triju konstitutivnih naroda u BiH.

Veleposlanica Noyes istaknula je važnost suradnje između zemalja u susjedstvu, Europske unije i SAD-a.

Zaključeno je da je dobra suradnja osobito potrebna i sa Srbijom i Slovenijom kad je riječ o migrantskoj krizi, navodi se u priopćenju. 

>> Karamarko i Čović: Realno je da BiH 2017. postane kandidat za EU

Komentara 40

TO
torcidaš
18:15 03.02.2016.

Komšije podpredsjednk Hrvatske vlade radi za Hrvatsku

RE
rekaosamsve
18:21 03.02.2016.

Hrvatskom konacno upravljaju Hrvati i Hrvatska ce u njihovom mandatu konacno biti SLOBODNA!

TO
torcidaš
18:13 03.02.2016.

Tomo odraduje pisao drzavnika a koga je Milojica primio u 4 godine? Bravo Tomo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije