Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hdz-ov skup

Karamarko o vladanju SDP-a: Čitava Hrvatska je ugrožena

Tomislav Karamarko
Foto: Robert Anić/PIXSELL
16.12.2013.
u 20:00

Neki od naših članova su pogriješili i opravdano su pred licem pravde, ali zbog njih nitko ne smije blatiti sve članstvo HDZ-a, kazao je Burilović.

- Nije samo Slavonija ugrožena nego je ugrožena cijela Hrvatska. Zabrinjavajući je podatak da je od petka do danas 1.071 novi nezaposleni, a u vrijeme dok smo mi imali svoj forum, 520 je novih nezaposlenih. Cijelo društvo je ugroženo neradom jedne nesposobne vlade koja samo gleda krivice drugih, posebice, HDZ-a od prije pet, deset ili petnaest godina, a ne vide što su oni učinili zadnje dvije godine. Osmi kvartal za redom pada BDP, oni se sastaju po toplicama i sve to pršti od narcisoidnosti, kako su oni najbolji na svijetu i da trebaju nastaviti, dakle, upropaštavati državu. Razina prepotentnosti koja isijava iz ove vlade je nepodnošljiva. Neka kažu što će učiniti narednih mjeseci i tjedana i neka se predsjednik već jednom uključi. Vlast "šilji" nebitne teme, o braku i ćirilici, a ne važne - rekao je večeras u Vinkovcima Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a gdje je uz Milijana Brkića, tajnika, Tomislava Čuljka, političkog tajnika i Vladimira Šeksa, saborskog zastupnika i počasnog građanina Vinkovaca, nazočio obilježavanju 24 godina od osnivanja vinkovačkog ogranka HDZ-a, nakon osječkog, prvog ogranka u Hrvatskoj.

Predsjednik vinkovačkog HDZ-a, Luka Burilović je podsjetio kako su Vinkovci i Vinkovčani među prvima prepoznali višestranačje i pojavu dr Franje Tuđmana.

- Stvorili smo ne drugi već drukčiji HDZ koji se vraća korijenima. Neki od naših članova su pogriješili i opravdano su pred licem pravde, ali zbog njih nitko ne smije blatiti sve članstvo HDZ-a. Nismo mi konzervativni i zaostali već mi samo cijenimo i čuvamo ono što su nam dali naši preci. Vlada je maćeha Slavoniji i nužni su prijevremeni parlamentarni izbori jer treba promijeniti vlast koja pokazuje i znakove nenarodne vlasti. Pokazat ćemo tim baštinicima komunista da smo bolji od njih - rekao je Luka Burilović dodajući kako će Vinkovci i dalje biti "utvrda HDZ-a", a Ilija Cota, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a je podsjetio kako je Tomislav Karamarko prvi predsjednik HDZ-a koji je nazočio obljetnici osnutka vinkovačkog ogranka.

Ogranak HDZ-a za nekadašnju općinu Vinkovci, osnovan je na osnivačkoj skupštini održanoj 16. prosinca 1989. održanoj u, u ratu porušenom kinu "Crvena zvijezda" dok su sa zgrade PIK-a sigurnosne službe tadašnje države snimali ulaz kako bi vidjeli tko sve dolazi na skup da bi neki od njih poslije imali neugodnosti. Na večerašnjoj svečanosti prikazan je i kraći film o osnivačkoj skupštini, ali i ratnim godinama u Vinkovcima, poslijeratnoj obnovi i dosadašnjim dostignućima najstarijeg europskog grada.

Komentara 56

ST
stefj
21:06 16.12.2013.

Hm, u zadnje vrijeme Karamarko sve jače kritizira vlast, valjda je dovoljno učvrstio svoj status u stranci, pa se može okrenuti prema vlasti. Dobro je što se drži gospodarskih tema, mada one nisu toliko interesantne narodu, koliko ideološke podjele. Nisam siguran da će gospodarstvo biti prva tema slijedećih izbora, no bilo bi već vrijeme da to postane. A gospodarstvo je definitivno izrazito slaba točka SDP-a i HNS-a, gdje je struka potpuno zapostavljena, a podobnost vlada. No ako tu želi poentirati, HDZ će morati naći nekog uvjerljivijeg od Njavre ili Miloševića.

ĆA
ćaćaća
20:17 16.12.2013.

na žalost karamarko je u pravu...

CR
Croasan
20:16 16.12.2013.

Ništa novog nije rečeno jer se sve to zna, a ništa se niti ne radi da se opasnost ukloni. Kad prođe rasprodaja Hrvatske bit će kasno za bilo što učiniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije