Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proslava oluje

Karamarko o Džakuli: Nije on taj koji bi trebao prenositi isprike

knin (1)
Duško Jaramaz/Pixsell
05.08.2012.
u 10:50

Ako je dolazak Džakule priznanje da je izvršena velikosrpska agresija na Hrvatsku i da se Hrvatska u tom teškom krvavom ratu obranila onda pozdravljam tu gestu - kaže predsjednik HDZ-a.

Nisam bio na kninskoj tvrđavi jer nisam pozvan, očito je sada novi scenarij i protokol. Ja to respektiram, ali mi je žao što nije pozvan ni moj prijatelj general Damir Krstičević koji je bio jedan od onih koji je bio na tome mjestu prije 17 godina kad se dizala zastava. Mislim da je trebao biti pozvan da diže zastavu sa ostalim braniteljima i djecom poginulih branitelja. Možda je to pogreška ali dosta ozbiljna pogreška - kazao je danas u Kninu Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a koji je sa izaslanstvom stranke položio vijenace ispred spomenika hrvatske pobjede Oluja 95. na kninskom trgu Ante Starčevića.

General Damir Krstičević nam je na upit da li je očekivao da će biti pozvan na kninsku tvrđavu rekao kako je dan ranije došao na pozdravni govor predsjednika, premijera i potpredsjednika Sabora te da bi sigurno došao i na podizanje zastave da je bio pozvan.

>>Budnicom ulicama Knina počelo obilježavanje 17. obljetnice Oluje

- Sam izgled proslave je vjerojatno rezultat nekakve racionalizacije, a meni je samo bitno da bude dostojanstveno i da ljudi koji su se ovdje borili za Hrvatsku imaju dostojanstven tretman - dodao je predsjednik HDZ-a.

Na upit kako komentira najavu dolaska Veljka Džakule Karamarko je rekao:

- Ako je dolazak Džakule priznanje da je izvršena velikosrpska agresija na Hrvatsku i da se Hrvatska u tom teškom krvavom ratu obranila onda pozdravljam tu gestu. Međutim, mislim da Džakuila nije taj koji treba prenositi te poruke s obzirom da mu je hrvatska policija stavljala lisice na ruke kao jednom od organizatora okupacije i njihove tzv. paradržavne tvorevine.

 

 

Komentara 62

BA
baš
10:54 05.08.2012.

A Karamarko jest taj koji će odlučiti tko je podoban za prenošenje isprika?

RT
Rollo Tomasi
11:00 05.08.2012.

Jesam li ja to dobro shvatio da je u ovoj nakaradnoj jadnoj državi na obilježavanje Oluje pozvan četnički vojvoda protiv kojeg smo se borili, ali ne i general koji je sudjelovao u oslobađanju, kao i u krajnjem slučaju šef najjače oporbene stranke? Recite mi da sam krivo shvatio!!!

KU
kudcesname
11:12 05.08.2012.

Na koji god sponenik vi postavite svijeće.......tu trava ne raste od stida i bruke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije