Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'On je naš kandidat'

Karamarko o Brkiću: Vjerujem da će biti odličan ministar

Tomislav Karamarko
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
25.02.2016.
u 20:34

Na upit kako to da Lozančić još nije razriješen, iako je predsjednica njegovu smjenu zatražila prije tri tjedna, prvi potpredsjednik Vlade rekao je kako je on već trebao biti razriješen.

Milijan Brkić je naš kandidat za ministra branitelja. Vjerujem da ćemo realizirati tu kandidaturu i da će biti odličan ministar. Reakcije branitelja su izvanredne, dobili smo puno čestitki zbog te kandidature – rekao je predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko neposredno uoči svečane sjednice kojom je obilježena 26. obljetnica osnutka brodsko-posavskog županijskog HDZ-a u Novoj Gradiški.

Na upit što će se dogoditi to ako se utvrdi da je Brkić plagirao svoj diplomski rad, Karamarko je odgovorio kako ne može odgovarati na hipotetska pitanja. Dodao je kako on ima pravomoćnu presudu visokog upravnog suda koji je već dokazao da procedura nije ispoštovana, zapitavši se tko će odgovarati za to u policijskoj akademiji i zašto su dozvolili da budu ispolitizirani? Indikativno je, kaže, kako su se sumnje pojavile baš na dan kada je objavljeno da je on kandidat za ministra.

Dodao je kako je HDZ već četiri godine na udaru bivše vlasti i kako je očito da je riječ o političkom procesu iza kojeg stoje krugovi koji su već trebali biti smijenjeni, a još uvijek su u sustavu. Upitan ima li Brkićevu podršku uoči unutarstranačkih izborima, odgovorio je kako njih dvojica zajedno rade već 23 godine.

- Nemojte mistificirati i sumnjati u naš odnos, mi smo prijatelji i suradnici bili i u puno težim trenucima nego što su sada ovi u politici – rekao je šef HDZ-a.

Na upit je li neozbiljno da mjesec dana nakon sastavljanja Vlade još uvijek nemamo ministra branitelja, Karamarko je odgovorio kako bi bilo bolje da smo ga imali isti trenutak kada su se odlučili za Crnoju, ali odmah je krenula haranga. - Čim se netko nominira, na njega odmah krene haranga. To je možda dio onog pakla o kojem je pričao Milanović – rekao je Karamarko.

Na upit kako to da Lozančić još nije razriješen, iako je predsjednica njegovu smjenu zatražila prije tri tjedna, prvi potpredsjednik Vlade rekao je kako je on već trebao biti razriješen. Premijer je, dodao je, sebi uzeo vrijeme da još malo razmisli o tome, ali to vrijeme sada istječe.

Na upit hoće li zbog uvođenja 100 milijuna kuna naknade za novorođenu djecu biti ukinuto stručno osposobljavanje, Karamarko je odgovorio da se u Hrvatskoj rađa sve manje djece, a bez stanovništva ne može se govoriti ni o gospodarstvu ni bilo čemu drugom. Zapošljavanje će se, rekao je, poticati nekim drugim mjerama.

Milanovićevu izjavu kaže da mu predsjednica viri iz džepa i da je šaka jada prokomentirao je riječima:

- To je prostački istup notornog gubitnika. Negativnu retoriku promoviraju gubitnici koji su sada o kampanji za presjednika SDP-a. Grubi su i nekulturni, pričaju o ideološkim temama jer ništa drugo i ne znaju – rekao je.

Zamoljen da prokomentira izbor Roberta Pauletića za zamjenika ministra turizma nakon što je jedan portal pronašao njegove nacionalističke tekstove, rekao je kako je riječ o Mostovu kandidatu, a sporne tekstove nije čitao. 

>> Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nije prihvatio Lozančićevo izvješće o radu SOA-e! 

>> Brkićev izbor za ministra prerasta u političku dramu

Komentara 72

ZZ
Zagreb Zagreb
19:26 25.02.2016.

Milijan Brkic ce biti odlican ministar branitelja to znaju svi osim onih koji su tu da sabotiraju i miniraju novu Vladu!

Avatar Bruno
Bruno
19:40 25.02.2016.

Kog Ostojic napada taj je najboli, Za Brkica!!

SU
suncesmokvemaslina
19:45 25.02.2016.

ne sumnjamo.Podrška novoj vladi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije