Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka na Fejsu

Karamarko ide u utrku za predsjednika HDZ-a

Tomislav Karamarko
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
09.11.2019.
u 09:07

U Hrvatskoj je stvoreno ozračje u kojem je svako iznošenje istine o komunističkim zločinima i počiniteljima istih tretirano kao napad na antifašizam, napisao je Karamarko

Tomislav Karamarko na Facebooku se osvrnuo na 30. godišnjicu rušenja Berlinskog zida. No, najzanimljiviji dio svakako je na kraju njegovog posta gdje je poslao znakovitu poruku. "Što se mene tiče, nastavljam rušiti 'antifašistički obrambeni zid'. Vidimo se na unutarstranačkim izborima!", poručio je Karamarko.

"Danas obilježavamo 30. godišnjicu rušenja Berlinskog zida kao simbola podjele Europe na slobodarski, zapadni, demokratski dio i dio pod okrutnom čizmom nedemokratskog komunizma. Svakako, riječ je o događaju od povijesnog značaja za svijet. Bilo je to vrijeme kojem su jak pečat dali trojica velikih svjetskih državnika – Ivan Pavao II., Ronald Reagan i Helmut Kohl. Proces oslobađanja niza zemalja iza "željezne zavjese" bio je nezaustavljiv. I bivša država Jugoslavija bila je iza te "željezne zavjese".

Svjedoci smo kako se ovih dana bulumenta boraca za bolju prošlost upinje dokazati da je "Juga" bila "nešto drugo", pozitivnije, ugodnije i svakako (i danas) poželjnije. Pronicljivošću gusaka u magli, uvjeravaju nas kako je pitanje "željezne zavjese" pitanje pripadanja ili nepripadanja Varšavskom paktu. Ta zavjesa određena je karakterom pojedine države – je li bila demokratična i slobodna ili je bila jednopartijska diktatura. Jugoslavija je bila nedemokratična, autoritarna komunistička kreacija. Neka me netko uvjeri u suprotno. Samo molim da argumenti ne budu kako se u to vrijeme slobodno putovalo u Trst po traperice i Coca-Colu u limenci ili kako se ipak moglo konzumirati nekoliko vrsta jogurta.

No vratimo se Berlinskom zidu, koji je komunistička promidžba tada nazivala "antifašističkim obrambenim zidom". Kakva nevjerojatna zloporaba antifašizma u funkciji zatiranja osnovnih ljudskih sloboda i prikrivanja zle ćudi komunističke misli i prakse!
Na žalost, toliko toga podsjeća na današnju Hrvatsku. Je li "antifašistički obrambeni zid" srušen u Hrvatskoj kao i u Europi? Svakako ne. U Hrvatskoj je stvoreno ozračje u kojem je svako iznošenje istine o komunističkim zločinima i počiniteljima istih tretirano kao napad na antifašizam. Hrvatska nije akceptirala niti jednu konvenciju EU kojom se osuđuju komunistički zločini. A političkoj eliti puna su usta "europskih vrijednosti"... Koje su to vrijednosti? Proglašavanje Pavla Gažija počasnim građaninom Koprivnice ili publiciranje stupidnog uratka koji Miku Špiljka promovira u državnika?!

Demokratska borba je pred nama. Borba za slobodno društvo, s istim odmakom od svih totalitarizama, u kojem ćemo ponosno isticati da smo antifašisti, ali i antikomunisti. Siguran sam u to da ćemo u takvom ozračju lakše savladavati i nagomilane gospodarske i depopulacijske probleme koji prijete opstojnosti naše domovine.

P. S. Što se mene tiče, nastavljam rušiti "antifašistički obrambeni zid". Vidimo se na unutarstranačkim izborima!, napisao je Karamarko.

Ključne riječi

Komentara 120

DD
ddh
09:48 09.11.2019.

Sve sto je Karamrko napisao je tocno. A ako zeli ici u utrku za predsjednika stranke je pozitivan signal. HDZ je demokratska stranka u kojo se svaki clan stranke moze za svaku poziciju u stranci natjecati. A kaj se tice vikanja ljevicara i komunjara poput "televizijskih zvijezda" Puhovskog, Jakovine i Klasica koje komunisticki medij iz Prisavlja stalno prezentira s obzirom da oni iznose ono sto svi ljevicari misle treba spomenuti samo neke stvari. Puhovski je na njemackoj telviziji (3Sat) u jednoj podiums diskusiji za vrijeme opsade Vukovara izjavio, da on razumijue Srbe-cetnike koji napadaju Vukovar i da su oni prisiljeni da pucaju jer se Hrvati brane. A kaj se tice Jakovine i Klasica tih pseudo yugo-povjesnicara je vec davno sve recene. A za to su krivi komunisticki mediji koji im daju prostora za prezentaciju njihovih falsifikata povijesti. Svi ti zajedno sa raznim Bernardicima, Milanovicima ili Josipovicima skacu na sve cetiri i kod samog spomena fasizma koji oni nazivaju antifasizmom. I to je to.

LL
lijepa_li si
09:46 09.11.2019.

kad može zoran, može svatko da se vrati što se tiče karamarka, zašto ne, dosta je jednoumlja, jednog kandidata

Avatar whitesox
whitesox
10:09 09.11.2019.

Uf što su se leftardski trolovi ustali na zadnje noge jutros!uzbuna u levičarskim redovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije