Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljoprivrednici u Brodu

Karalić: Pripremamo niz mjera pomoći stočarima i mljekarima

Stočarska izložba
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/12
22.05.2016.
u 16:53

Osim izložbe domaćih životinja, posjetitelji su vidjeli i nove alate i sjetveni materijal, koji se koristi u današnjoj poljoprivredi.

Najkvalitetnija hrvatska grla u govedarstvu i konjogojstvu mogla su razgledati posjetitelji 18. međužupanijske stočarske izložbe, koja je u organizaciji Brodsko-posavske županije održana u krugu Srednje škole Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu. Promovirano je šezdestak najboljih konjogojskih grla koja potječu sa četiri privatne slavonske ergele te još četrdesetak grla iz govedarske proizvodnje, koja je u eri proizvodnje mesa i mlijeka najranjivija.

- Poduzimamo čitav niz mjera kako bismo pomogli stočarskom sektoru i podigli udio stočarske proizvodnje u ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnji. To nije samo fraza. Osim financijskih potpora vezanih za proizvodnju i osjetljive sektore, pripremamo i čitav niz različitih zakonskih izmjena, poput pravilnika o ugovornim odnosima i kakvoći mlijeka u mljekarskom sektoru – rekao je pomoćnik ministra poljoprivrede Krunoslav Karalić. U sklopu treće nacionalne izložbe crne slavonske svinje prikazano je kako se uz kontrolirane uvjete proizvodi vrhunski slavonski kulen, dok je na Nacionalnoj izložbi pasa svih pasmina CAC HR viđeno gotovo 300 najelitnijih primjeraka dresiranih četveronožnih ljubimaca iz deset europskih zemalja. Osim izložbe domaćih životinja, posjetitelji su vidjeli i nove alate i sjetveni materijal, koji se koristi u današnjoj poljoprivredi. Sajam su ove godine bojkotirali članovi županijske Udruge proizvođača mlijeka.

>> U stočarstvo su ušli slučajno, pa postali najbolji uzgajivači

Komentara 1

Avatar Jmslbrod
Jmslbrod
21:12 22.05.2016.

Mislim da seljacima ne treba pomoc vec im treba trziste i relna cijena otkupa mlijeka da od svog rada i truda mogu zivjeti,a ne da im neko "maze oci"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije