Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ ZATVORSKE ĆELIJE

Karadžić i dalje niječe da se u Srebrenici dogodio genocid

Radovan Karadžić
Foto: Fiona Hanson/Press Association/PIXSELL
15.12.2016.
u 20:51

Svoju tvrdnju pojasnio je zaključkom kako masovna smaknuća u Srebrenici nije počinila ni država niti redovite vojne postrojbe nego "nekoliko odmetnutih osoba koje su sve držale u tajnosti"

Haaški osuđenik za ratne zločine Radovan Karadžić i dalje niječe sudski utvrđenu činjenicu kako je u Srebrenici počinjen genocid nad Bošnjacima a krivnju za sve što se tamo dogodilo prebacio je na nekoliko osoba koje su u tajnosti pripremile i provele masovne zločine, objavila je u četvrtak Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) za koju je Karadžić dao pisani intervju iz zatvora. 

Karadžić koji je prvostupanjskom presudom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osuđen na 40 godina zatvora  u tom je intervjuu ocijenio kako se u Srebrenici dogodio "užasan zločin" no naglasio je kako je on počinjen isključivo nad ratnim zarobljenicima a ne nad civilima, dodajući kako se sve zbilo 80 kilometara od same Srebrenice.

Usprotivio se "tezama o bilo kakvom genocidu u Srebrenici" iako je ta kvalifikacija sastavni dio presude koja mu je izrečena.

Svoju tvrdnju pojasnio je zaključkom kako masovna smaknuća u Srebrenici nije počinila ni država niti redovite vojne postrojbe nego "nekoliko odmetnutih osoba koje su sve držale u tajnosti".

"Ne može biti nikakvog opravdanja toga što se dogodilo, ali sve treba rasvijetliti i razumjeti. To je nešto što su samo naši ondašnji neprijatelji mogli poželjeti da se dogodi. Nijedan normalan Srbin ne bi želio da se nešto takvo počini u ime srpske strane, i svakako to nije učinjeno od strane normalne pameti", napisao je Karadžić iz zatvorske ćelije u Den Haagu.

>> Obrana traži oslobađajuću presudu za Ratka Mladića: 'Neselektivno granatiranje Sarajeva je mit'

Komentara 8

JU
jujo1
21:34 15.12.2016.

Samo lazi i samo velike lazi !!!!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:27 16.12.2016.

I Assad nijece. Novinari su izmislili i Vukovar, Srebrenicu, Aleppo itd. Sto je svima zajednicko? Ruska podrska.

Avatar Idler 3
Idler 3
21:41 15.12.2016.

Pa nisu nit država nit redovite postrojbe jer su u pitanju para-država i njene milicije....al je isto tak činjenica kojeg su bile nacionalnog predznaka !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije