Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNA PRESUDA

Večernjakov novinar uživo pratio presudu u Haagu: Karadžić nije pokazivao nikakve reakcije

Radovan Karadžić
Foto: IMCT
20.03.2019.
u 15:33

Žalbeno vijeće je odlučio preinačiti presudu s 40 godina na onu doživotnog zatvora.

Večernjakov novinar Tomislav Krasnec bio je prisutan u sudnici Haaškog suda koje je Radovanu Karadžiću presudilo doživotnu kaznu. 

Žalbeno vijeće ukinulo je kaznu zatvora od 40 godina i preinačilo ju u doživotnu kaznu zatvora. Suci su rekli da je očit nesklad između prijašnje kazne od 40 godina i razmjera zločina koje je Karadžić počinio. Radovan Karadžić je bio ključna osoba u 4 udružena zločinačka poduhvata.

Nije pokazivao nikakve znakove emocija, samo je uputio pogled dvojici muškaraca i blago im se nasmijao. Pretpostavlja se da je to rodbina.

Obitelji ubijenih također su bili prisutni u sudnici. 

- Mislim da je ovo pouka za ubuduće za sve oni koji bi poveli bratoubilački rat - govori žena ispred sudnice koja je ostala bez sina, muža i bliže rodbine te dodaje da - nema gumice koja će izbrisati genocid u Srebrenici - 

- Želim mir svima u Bosni i Hercegovini, svim poštenim pravoslavcima, poštenim katolicima i svim muslimanima - rekla je za kraj.

- Djelomično mogu biti zadovoljan. Pogotovo zato što je optužen za udruženi zločinački pothvat, terorizam i snajperske napade nad civilnim stanovništvom - govori muškarac ispred sudnice i naglašava da ipak nije optužen za genocid u drugim općinama.

- Mislim da je ovom presudom stavljena točka na projekt Velike Srbije - rekao je muškarac.

- Ovo je pravda, ovaj dan za nas žrtve je poseban - govori druga žena koja je također ostala bez bližnjih u genocidu u Srebrenici.

Karadžićev odvjetnik dao je izjavu za medije, a tijekom obraćanja medijima majke Srebrenice uzvikivale su - Čestitamo! Pobjeda! - 

Karadžić je poručio odvjetniku da ako je njegovo oduzimanje slobode značilo postojanje neovisne Republike Srpske tada je  vrijedilo.

Na pitanje novinara kaje li se imalo zbog genocida i zločina koje je počinio u ratu.

- Puno žali za stvarima koje su se dogodile tijekom rata. Osjeća se loše zbog svih koji su patili, ali ne misli da ima osobnu odgovornost za sve zločine koji su se dogodili - rekao je odvjetnik Radovana Karadžića.

Ključne riječi

Komentara 45

Avatar lovre von Bratsch
lovre von Bratsch
16:53 20.03.2019.

E sad su na redu muslimanski zločinci.... osuđeni su i hrvati i srbi, samo niko od mudžahedina i rezača glava... može sin babe alije... likovanje nad sudbinom ovog starca pokazuje pravu narav ovih nazovi ljudskih bića....Žrtva sam rata....sudionik u profesionalnojj postrojbi 91-95..... ali me osuda Radovana Karadžića ne čini ni boljim, ni sretnijim, niti će mi vratiti išta od onoga što sam izgubio... 2019.-te godine ova osuda za Bosnu i njene narode ne znači ama baš ništa dobro.... neprijatelj mira u Bosni danas nije Radovan, nego sin babe alije i njegove age i mudžahedini....

LA
lazarski
16:52 20.03.2019.

Zločinac će u miru dpčekati svoj kraj, ništa mu neće faliti i još će likovati što je svojim četnicima stvorio republiku, a naša izdajnička gamad razni mesići, jusipovići pušići su radili sve protiv hrvatskog naroda i likovali nad smrću heroja Praljka, koji je dao svoj život za svoj narod

ZE
zeky
16:13 20.03.2019.

Sad je to samo formalnost, a i on se s tim pomirio, zna se vec da je kriv, nista novo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije