Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O NAPADU NA TUĐMANA

Kapulica: Za Peović je najveća kazna živjeti u Tuđmanovoj Hrvatskoj

Zagreb: Katarina Peović o teškom stanju u Brodotrogiru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
25.09.2020.
u 14:44

Tako se zeleno-lijeva koalicija pretvara u radikalnog i crvenog zastupnika planova kojima se željelo spriječiti uspostavu samostalne hrvatske države, poručili su iz zajednice utemeljitelja HDZ-a.

Zajednica utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ oštro je osudila napad saborske zastupnice Katarine Peović na prvog hrvatskog predsjednika. Podsjetimo, Peović se jučer u Saboru usprotivila prijedlogu da novo Sveučilište obrane i nacionalne sigurnosti nosi ime prvog hrvatskog predsjednika s obrazloženjem da je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je Tuđman sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu. Mario Kapulica u priopćenju Zajednice ističe da je navedena tvrdnja "zlobna i skandalozna obmana".

– Ako se već upustila u komentar o politici dr. Franje Tuđmana prema Bosni i Hercegovini, umjesto da snažno istakne svu presudnu pomoć koju je Republika Hrvatska dala susjednoj državi, od podrške međunarodnom priznanju, pomoći u obrani od srbijanske agresije, zbrinjavanju stotina tisuća izbjeglica, sprečavanju novog genocida nad civilima bihaćke enklave do nanošenja vojnog poraza agresoru, ona se odlučila na iznošenje zlobne obmane. Od saborskih zastupnika hrvatski građani s pravom očekuju da, čak i kada se ne mogu identificirati sa samostalnom Hrvatskom, iznose cjelovite informacije, a ne da se upuštaju u nečasnu radnju njihova iskrivljavanja.

Svjesno iznoseći obmanu, zastupnica Peović pokušala je hrvatsku javnost dovesti u zabludu o stvarnoj povijesnoj ulozi dr. Franje Tuđmana. Od prvaka hrvatskih političkih stranaka, pa makar se radilo i o onima koje više ili manje uvijeno pozivaju na uskrsnuće davno poraženih zločinačkih ideologija, hrvatski građani očekuju nove i korisne prijedloge te ideje, a ne iskrivljavanje povijesnih činjenica.

Nažalost, politika koja se protivi Tuđmanu i onome što on predstavlja za cjelokupni hrvatski narod još uvijek živi kroz marginalne političke skupine ekstremno lijeve provenijencije zamaskirane u šire političke platforme, poput zastupnice Peović iz grupacije Možemo, iz koje, potrebno je istaknuti, najavljuju i vraćanje Titova imena nekim zagrebačkim trgovima. Tako se zeleno-lijeva koalicija pretvara u radikalnog i crvenog zastupnika planova kojima se željelo spriječiti uspostavu samostalne hrvatske države.

Republika je Hrvatska, unatoč takvim nastojanjima, u tridesetoj godini svog osamostaljenja uspješna, snažna i stabilna država, članica EU i NATO saveza. Možda je baš to zastupnici Peović najveća kazna. Živjeti u Tuđmanovoj Hrvatskoj – poručuju iz Zajednice utemeljitelja HDZ-a.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Karolina Vidović Krišto nije nosila masku u Saboru, Jandroković je udaljio sa sjednice do kraja dana

Komentara 69

Avatar Mladen_Podnar
Mladen_Podnar
15:08 25.09.2020.

Ne mora živjeti. 🚜 za Čačak uredno vozi!

ED
edvardl
15:36 25.09.2020.

Pošto je "tra(ktor)", zabranjena riječ na ovom srp..om portaluu, objašnjenje, riječ je o poljoprivrednom vozilu za obradu zemlje!!!

DU
Deleted user
15:25 25.09.2020.

Peovička pljuje po Hrvatskoj pobjedničkoj vojsci jer je muče sječanja na tra.ktorijadu 95-e.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije