Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Kapulica: Oponenti u HDZ-u štete reizboru Grabar-Kitarović

Mario Kapulica
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
17.10.2019.
u 19:21

"Hebrang se u HDZ učlanio po pozivu, da nismo tada pobijedili, možda i ne bi bio član"

S Marijem Kapulicom, predsjednikom Zajednice utemeljitelja HDZ-a, razgovarali smo o aktualnoj političkoj situaciji.

Treba li HDZ održati Vladu ili prekinuti ucjene partnera i izaći na izbore?

HDZ je sa svojim partnerima u Vladi, ali i saborskoj većini koja je često bila šira od same potpore koalicijskih partnera, uspio u ovom mandatu osigurati stabilan rast, konsolidirati financije, imati uravnotežen proračun i voditi odgovornu politiku koja je rezultirala rastom standarda, rastom plaća i mirovina, poreznim rasterećenjima i otvaranjem novih sto tisuća radnih mjesta. Time smo preokrenuli negativne trendove Vlade Zorana Milanovića. Najvažnije je da smo održavajući stabilnost pružili priliku gospodarstvu, koje je teško ranjeno gospodarskom krizom u kojoj su izgubljene brojne tržišne pozicije i radna mjesta. U tom smislu stabilnost je potrebna i poželjna. No, ako se pred Vladu stavlja izbor hoće li odustati od odgovorne politike kada je u pitanju proračun i financijska stabilnost u zamjenu za nastavak političke potpore, onda je odgovor jasan: to se neće dogoditi.

>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Načelniku u ministarstvu 1675, policajcu 525 kuna

>> Stožer Kolidne Grabar-Kitarović: O čemu bi se Milanović sučeljavao, o tome kako je zadužio državu?

>> Jadranski most zatvara se u subotu u 23 sata

>> Za objavu podataka o djeci do 18 godina može se dobiti do dvije godine zatvora

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Mamlazac
Mamlazac
00:44 18.10.2019.

Hebrang je dobar ali ostario i vrijeme ga prestiglo. Nekad je napadao Kujundzica radi dezerterstva danas navija za branitelja s tamburicom koji je stvarno pobjegao, covjek je u najmanju ruku "zbunjen.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
00:46 18.10.2019.

Kolinda ce pobjediti usprkos Hebrangu, Skori, Milanovicu, Bujancu, Radeljicu.

ST
stefj
22:41 17.10.2019.

Šteti njoj najviše sam Plenković, koji igra ulogu - HDZ to sam ja... No, mislim da neće biti problema na izborima - uhljebima je povećao plaće, da pokaže da se brine za svoje, odustao je od smanjenja poreza, što su mediji pozdravili i time odmah potjerao još hrpu autobusa stručnih i poduzetnih van... Jednim potezom nije samo ubio gospodarstvo, već je odmah smanjio broj birača koji će izaći na izbore i ostavio samo one poslušnije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije