Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki ekološki problem

Užas na Zlatnom ratu: 'Čak je i žalo, dokle pogled seže, poprimio boju fekalnih algi'

Zlatni rat
Ivo Cagalj/PIXSELL
22.07.2019.
u 18:44

20. srpnja 2019. godine, subota… svjedočio sam, onako na oko, brojci od 15-tak kruzera usidrenih na punti Zlatnog rata…isto tako i direktnom ispuštanju fekalija s kruzera, napisao je

Portal Bol.info prenio je pismo čitatelja, kapetana Ivice Karmelića koji je svjedočio ispuštanju fekalija s kruzera na Zlatnom ratu, te se kao Boljanin i pomorac osvrnuo na ovaj veliki ekološki problem, kao i problem nedjelovanja nadležnih službi i institucija.

"Kao prvo čitateljima se ispričavam radi ovakvog naslova, nemojte ga smatrati vulgarnim i uvredljivim, jer doslovno opisuje činjenično stanje, a i jednostavno ne znam kako bi se drugačije to formuliralo (originalni naslov teksta kako ga je naš čitatelj naslovio bio je “Jadno more ko te sere”).

Kao drugo ovaj članak je nepristran, pišem ga kao Boljanin i promatrač i turista (ne živim cijelu godinu u Bolu, pa prema nekima nemam pravo glasa). Ne pripadam ni jednoj politčkoj stranci, ne naginjem ni jednoj političkoj struji, ne bavim se turizmom niti imam bilo kakvih osobnih interesa, e, još da napomenem, svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna", napisao je.

"20. srpnja 2019. godine, subota… svjedočio sam, onako na oko, brojci od 15-tak kruzera usidrenih na punti Zlatnog rata…isto tako i direktnom ispuštanju fekalija s kruzera, te promatranju i vizualnoj analizi boja i oblika istih, koji su se bezbrižno valjuškali na “morskome plavom žalu, gdje čarlija vjetrić mio” sa zapadne strane Zlatnog rata. Čak je i žalo u moru, dokle pogled seže, poprimilo obraštaj i sivu boju naslaga fekalnih algi…o raznoraznim mirisima neću, to ostavljam Vašoj mašti na volju.

Kao nesvrstani promatrač mogu samo reći da je strategijom razvoja bolskog turizma stvoren jedan veliki sveopći KAOS, koji očito pojedincima odgovara i u njemu plivaju ko riba u moru, ne gledajući pritom na nepovratnu štetu koja se čini i koja je već učinjena, jer čini mi se da je ovo zadnji trzaj da se nešto pokrene s mjesta i ide na bolje, jer ovakvim načinom rada i drobljenja svega i svašta u isti lonac, ne piše nam se dobro…

Ovim putem apeliram, draga gospodo, ne razvijajte više nista, dosta ste razvili! Privatne i  ostale interese ostavite po strani, učinite napokon nešto za Bol i Boljane, jer samim time što smo otočani već smo za državu građani drugog reda, a gledajući razvoj situacije zadnjih godina u svome mjestu smo postali mještani drugog reda", poručio je kapetan.

Ključne riječi

Komentara 16

HO
horvatj707
19:23 22.07.2019.

A što radi Hrvatska mornarica ? Tko pušta strane brodove u Hrvatski Jadran ? Sve vratiti već na ulazu kroz Ortantska vrata.

DU
Deleted user
19:40 22.07.2019.

Zanimljivo je da pojedini komentatori sebi dopuštaju slobodu pisati o nečemu što ne znaju. Kao prvo nisu to kruzeri na koje vi mislite nego mali brodovi i jahte koje se gomilaju oko atraktivnih turističkih odredišta. Netko da bi zaradio prijevozomzom turista a netko da pokaže ono što je pokrao. Rijetki su oni koji su jahte poštenim radom zaradili. Svaki registrirani brod mora imati fekalne tankove koji se prazne tek kada brod dođe na otvoreno more. Oni koji to naprave uz samu obalu bi u organiziranim državama platili toliku kaznu da bi im se zavrtilo u glavi, a u ekstremnim slučajevima može se zapovjednika broda pritvoriti dok vlasnik ne plati propisani novčani iznos. U ovom slučaju zakazale su nadležne općinske službe koje bi trebale same nadzirati stanje čistoće mora ili na dojave stanovnika žurno evidentirati prekršaje i naplaćivati kazne.

Avatar rubinet
rubinet
19:06 22.07.2019.

Dragi Boljani,organizirajte se. Branite se od novovjekih Huna i Avara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije