Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.05.2014. u 16:20

Marko Šapit je poslije utakmice, po staroj provincijalnoj navadi HRT-ovih reportera, više energije trošio na prijekore poraženima, nego na radost pobjedničke Seville i njezina kapetana

HRT-ov komentator utakmice Benfica – Sevilla u Torinu Ivan Šapit osjetio je potrebu da nam se na  svršetku prijenosa ispriča nekim čudnim riječima: „Ako je bila kakva pogreška, oprostite. Dugo je trajalo.“ Svakom tko je slušao Šapitov prijenos jasno je da u njegovu radu nije bila jedna pogreška jer sve je bilo pogrešno i završilo se neuvjerljivom isprikom za umor i komentatorovim pokušajem da svoj prijenos proglasi odličnim.

Poslije podjele medalja i pošto su kapetan Seville Ivan Rakitić i njegova momčad počeli ljubiti pobjednički pokal, komentator Šapit, nesposoban, kao i svi njegovi kolege, da prenese radost koju donose sportski događaji, počeo se naširoko i nadugačko baviti podacima, godinama – svemu onome što je pri kraju karijere dotužilo čak i pedagoški usmjerenoj Milki Babović koja je svim svojim mlađim kolegama poručila da TV gledatelje previše ne zatrpavaju podacima jer masu golih činjenica nitko nije u stanju prihvatiti. Uzalud. Ona nas je zatrpavala dosadnom sportskom pedagogijom (ali je cijenila sportaše), a njezini nasljednici svi do jednoga postali su pripadnici štreberske škole koja ne cijeni nikoga nego samo svoje radno mjesto – na kojem se umaraju.

Umjesto da se bavi pobjednicima, Šapit je prekorio poražene koji uvijek dođu do finala, a onda ne mogu, ne znaju. Onda smo do u detalje morali slušati o nekakvoj kletvi zbog koje oni ne će sto godina biti prvaci Europske lige. Budući da su nekulturni pobjednici, na čelu sa svojim kapetanom Ivanom Rakitićem, i dalje uporno skakali, državni komentator Šapit morao se oglasiti komentarom slike: „Slavi dalje, jasno, i naš Ivan Rakitić“. Umjesto da iskoristi priliku i bez suvišnih emocija prepriča cijelu sportsku biografiju našeg Rakitića, komentator se oglasio suvišnom rečenicom u koju je, da stvar bude, gora uložio puno manje energije jer se, uplašen da bi mu netko zamjerio minutažu za Rakitića, potrošio pričom o nevjerojatnoj nesreći poraženih. 

>> Nakon više od mjesec dana odmora u Saboru se radilo dva sata, a onda se otišlo na pauzu

Komentara 23

MA
mate45
16:41 15.05.2014.

Dali je se meni učinilo ili je stvarno Ivan Rakitić u euforiji slavlja na sebi imao Hrvatski stijeg sa prepoznatljivom šahovnicom.

PI
pinkec
16:41 15.05.2014.

Vrlo tipican i antagonistican odnos HRT-ovih sluzbenika prema hrvatskim sportasima i opcenito hrvatskim vrednotama! Sramota petokolonaska! Fuj!

ĆA
ćaćaća
16:56 15.05.2014.

a što očekivati od sjevrenokorejske tv zavene hrt..sjetimo se samo kako je hnd reagirao na otpuštanje novinarke karoline vidović a kako su reagirali kad se za sramoćenje branila slavica babić..svi su se digli na zadnje noge..očito je sjevernokorejski vođa uzor partiji i njeznim satelitima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije