Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija na dunavu

Kapetan kruzera završio u pritvoru: Minimalni izgledi se nestali putnici pronađu živi

Foto: Reuter/PIXSELL
1/8
01.06.2019.
u 19:47

Potraga u koju su uključene sve mađarske službe spašavanja i dalje traje, ali je iznimno otežana teškim vremenskim uvjetima

Mađarski sud odredio je u subotu pritvor za kapetana kruzera koji se zabio u turistički brod na Dunavu, u sklopu istrage nesreće koja je, vjeruje se, odnijela 28 života, većinom južnokorejskih turista.

Ploveći hotel Viking Sigyn udario je u srijedu u manji turistički brod Sirenu na Dunavu, nabujalom zbog obilnih kiša i s jakim strujama. Sirena, na kojoj je bila skupina Južnokoreanaca, prevrnuo se i potonuo u najgorem incidentu na Dunavu u posljednjih pola stoljeća.

Sedmoro Koreanaca je spašeno, a sedam tijela pronađeno je u noći nesreće. Još 21 osoba, 19 Koreanaca i svoje Mađara, nestali su i vjeruje se da su mrtvi.

Tri iduća dana nabujala rijeka sprečava da ronioci dođu do olupine i pronađu stradale. Policija je u međuvremenu objavila da je identificirala svih sedam žrtava koristeći otiske prstiju i i fotografije koje su pokazali obiteljima.

Vikingom dugim 135 metara upravljao je 65-godišnji ukrajinski skiper iz Odese s dugogodišnjim iskustvom. On i ostali članovi posade od četvrtka su na ispitivanju i tvrde da nisu učinili nikakvu grešku.

Potraga u koju su uključene sve mađarske službe spašavanja i dalje traje, ali je iznimno otežana teškim vremenskim uvjetima. Pad vodostaja Dunava očekuje se kasnije u subotu, što znači da bi ronioci idućega tjedna mogli doći do olupine.

Minimalni su izgledi da će netko od nestalih biti pronađen živ, objavile su vlasti nešto ranije.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Tračalo
Tračalo
20:33 01.06.2019.

Koliko veliki brod i koliko osoba može voziti skiper ?

BR
brzzzy
20:28 01.06.2019.

"Profesionalni novinar" ... Vidi se po članku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije