Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje vozačima

Kaos na cestama. Prometne nesreće i jak vjetar stvaraju probleme, katamarani ne voze

nevrijeme na cesti
Foto: PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.02.2020.
u 14:04

Sve katamaranske linije koje povezuju kopno sa srednjodalmatinskim otocima u prekidu su zbog nepovoljnih vremenskih prilika na moru

Zbog prometnih nesreća na autocesti A6 Rijeka – Zagreb u smjeru Zagreba vozi se otežano jednim trakom u tunelu Čardak, a oprez je potreban i na 61. km između čvorova Oštrovica i Vrata, javlja HAK.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te motorna vozila bez propisane zimske opreme na:

DC32 Prezid – Delnice,

DC203 Brod na Kupi – Delnice

DC305 Parg – Čabar

ŽC5033 Ložac – Brod na Kupi i Hrvatsko – Ložac

ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra.

Video: Tršće, Gorski kotar – pada snijeg

Zbog olujnog vjetra na državnim cestama Vaganac – Korenica – Udbina – Ondić (DC1) te između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo (DC217) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Na DC1 u mjestu Krnjak vozi se jednim trakom naizmjence zbog uklanjanja stabla s kolnika.

Zbog jakog vjetra opreznije treba voziti i autocestom A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Lučko i Jastrebarsko, A6 Rijeka –Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica i A5 između čvorova Osijek i Sredanci.

U Gorskom kotaru i Lici mjestimice pada snijeg, a kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru ponegdje ima i magle. Poteškoće u prometu moguće su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

U prekidu sve katamaranske linije prema srednjodalmatinskim otocima

Sve katamaranske linije koje povezuju kopno sa srednjodalmatinskim otocima u prekidu su zbog nepovoljnih vremenskih prilika na moru, doznaje se u utorak u Jadrolinijinoj agenciji u Splitu.

"Zbog pojačanih udara juga odlučili smo prekinuti sve katamaranske linije prema srednjodalmatinskim otocima a do kraja dana, pri čemu se uvečer očekuje pojačana bura na moru", rekla je za Hinu voditeljica Jadrolinijine agencije u Splitu Jelena Ivulić.

Dodaje kako se u srijedu očekuje dodatno pogoršanje vremena s višemetarskim valovima, pa će prometovanje trajekata ovisiti o situaciji na moru.

"Pratimo situaciju te ćemo sutra procijeniti i donijeti odluku u vezi s plovidbom trajekata", kazala je Ivulić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije