Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao princ Charles:

Naši reprezentativci u ovom hrvatskom gradu sada imaju besplatni prijevoz

butra
11.07.2018.
u 17:40

Ovim ih činom želimo pozdraviti i poželjeti sve najbolje u polufinalnoj utakmici koja je pred njima! - rekao je Mario Šapina, direktor GPP-a

Kada god kroče u Osijek, od danas do kraja života, hrvatski nogometni reprezentativci besplatno će se voziti tramvajima i autobusima po Osijeku. Uoči povijesne polufinalne utakmice u Rusiji, postali su, tako, počasni putnici. Po povratku u domovinu, naime, čekaju ih popularne "butre", elektronske karte koje im je izradio Gradski prijevoz putnika. Butra, naime, slavi 10 godina postojanja, a taj simpatični naziv nastao je kao sastavnica riječi BUs i TRAMvaj, no usko je povezan i s tradicionalnim osječkim žargonskim nazivom za lijepu djevojku.

- Jednako tako kao što smo ponosni na našu tradiciju javnog prijevoza u gradu Osijeku, koji je prvi u ovom dijelu Europe imao tramvaj, danas smo ponosni na našu hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Ovim ih činom želimo pozdraviti i poželjeti sve najbolje u polufinalnoj utakmici koja je pred njima! - rekao je Mario Šapina, direktor GPP-a.

Još je jedna zanimljivost – svoju "butru" ima i britanski princ Charles.

- Kada su 2016. princ Charles i vojvotkinja Camilla, prilikom posjete Hrvatskoj, posjetili i naš grad, dio njihovog obilaska upriličen je i javnim gradskim prijevozom, odnosno tramvajem. Pripadnici kraljevske obitelji do tada se nikada nisu vozili javnim prijevozom, pa je to bila prilika da im uručimo naše elektronske prijevozne karte – Butre, jer ne priliči da se princ i vojvotkinja voze bez karte. Taj smo trenutak iskoristili i za šaljivu objavu na društvenim mrežama, za koju smo sigurni da će se mnogima svidjeti - izjavila je Sanja Mršo, voditeljica marketinga GPP-a.

Evo kako Plenković i Jandroković navijaju s navijačima u avionu:

butra
1/8

Komentara 4

DU
Deleted user
17:54 11.07.2018.

:))))))) e sad Vida moze gajbu piva na rame i udri ! :)))... lijepa gesta u svakom slucaju 👍

LE
LeandroZG
18:04 11.07.2018.

u Zagrebu svi Brazilci, bili oni nogometasi ili ne, imaju besplatan pokaz

NO
nogogaz
19:30 11.07.2018.

Eh..osijek....a ja mislia da imaju besplatni prijevoz u domoljubnom selu cavoglave....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije