Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smaknuće 
u Dubravi

Kao odmazdu za ubojstvo pretukli mladića i slomili mu čeljust

Avdija Hamidović
Foto: ''
1/3
Autori: Marijana Zrinjski/VLM, Sonja Hoffman, Elvis Sprečić
31.07.2012.
u 10:00

Nastradao je stariji brat Gine Hamidovića koji 
je bio osumnjičen za ubojstvo u Dubravi

Rat romskih klanova Hamidovića i Osmanovića, zaoštren nakon ubojstva Hašima Osmanovića (33) u zagrebačkoj Dubravi u veljači, i dalje bjesni.

Pištolj nije bio za njega

Nova je žrtva Avdija Hamidović (26). Brutalno je pretučen u nedjelju oko 18 sati u Perjasićkoj ulici u Novom Zagrebu. Dvojica su napadača, Simone (23) i Ohram Osmanović (37), rođaci ubijenog Hašima, uhićena, za ostalima se traga.

– Bilo je šestero Osmanovića. Prvo mi je prišla Romkinja s bebom u rukama i tražila novac. Nisam imao pa je ušla u srebrni Opel zagrebačkih registracija. Malo poslije iz naselja Remetinec krenuo sam pješice prema Savskom mostu jer nije bilo autobusa kad su me presreli tim istim autom. Izišli su i odmah me počeli tući rukama i pištoljem koji je imao jedan od njih. Trojicu poznajem, četvrtog sam vidio, a dvojicu nisam jer su me divljački mlatili. Jedan je rekao: “Tuci ga još.” Pao sam u nesvijest. Nekako sam se uspio dići s poda i počeo sam trčati do kafića, nazvao Hitnu i policiju. Koliko sam shvatio, pištolj je bio namijenjen mom stricu Fehidu, mene nemaju razloga ubiti jer nemam ništa, ni kučeta ni mačeta! – priča Avdija Hamidović, koji je iz KB-a Dubrava sa slomljenom čeljusti izišao na vlastitu odgovornost.

– Liječnici su mi rekli da moram ostati, ali ne mogu, brinem se za strica Fehida i želim biti vani ako bude problema – kaže Avdija, inače brat Gine Hamidovića (21), koji je bio osumnjičen za Hašimovo ubojstvo.

Boje se za djecu

Ginu su nedavno, nakon četiri mjeseca pustili iz pritvora, a prijava protiv njega za smaknuće u Dubravi odbačena je. A iz pritvora zbog sumnje u isto ubojstvo pušten je i Fehid Hamidović (45), kojeg Osmanovići prikazuju kao vođu suparničkog klana. To što nema naznaka da će itko odgovarati za Hašimovu smrt, Osmanoviće dovodi do ludila. Sigurni su da su ga ubili Hamidovići te su ogorčeni jer su gotovo svi privedeni nakon ubojstva pušteni na slobodu. Da vendeta neće izostati, bilo je jasno još nakon ubojstva. Klan Hamidović se razbježao, a Osmanovići su iskoristili priliku i opustošili im raskošne kuće po Zagrebu.

– Čupali su i radijatore. Stalno nam prijete, bojimo se za našu djecu – tvrdi jedan član klana Hamidović.

Komentara 31

TI
tirkizna
10:24 31.07.2012.

Pa jesmo li na balkanu ili nismo.

Avatar petric1
petric1
10:54 31.07.2012.

Lijepo za Rumunjsku pa neka se razračunavaju...sve one što se ne mogu asimilirati u normalno civilizirano društvo!

BD
Ben-Daniel
16:27 31.07.2012.

Pustite ih. Neka rijese probleme sami izmedju sebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije