Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA

Kao najbolji prijatelji: Pogledajte kako su se pozdravili Trump i Putin

Foto: REUTERS/Pixsell
1/4
11.11.2018.
u 17:00

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u nedjelju da Moskva želi obnoviti dijalog sa SAD-om o hladnoratovskom nuklearnom sporazumu

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u nedjelju da Moskva želi obnoviti dijalog sa SAD-om o hladnoratovskom nuklearnom sporazumu, objavile su ruske novinske agencije.

Američki predsjednik Donald Trump prošlog je mjeseca rekao da će se Washington povući iz Sporazuma o nuklearnom oružju srednjeg dometa (INF) jer ga Rusija krši, nakon čega je Moskva zaprijetila odmazdom.

1/4

Govoreći za televiziju RT iz Pariza, Putin je rekao da bi se mogao sastati s Trumpom na marginama summita G20 u Argentini.

Trump je objavio da SAD izlazi iz INF-a kojim se zabranjuje posjedovanje nuklearnih raketa dometa od 500 do 5.000 km, koji je 1987. sklopio s Rusijom.

Putin je potom ocijenio da će povlačenje SAD-a iz sporazuma dovesti do "utrke u naoružavanju" i do "iznimno opasne" situacije.

Kamere su u Francuskoj snimile i prijateljske geste Putina i Trumpa. Nakon što su se rukovali Putin je Trumpu pokazao uzdignuti palac nakon čega ga je američki predsjednik potapšao po ramenu. Putin je za kraj rukom dodirnuo Trumpovu ruku, okrenuo se i otišao.

Putin kaže da je imao dobar razgovor s Trumpom u Parizu

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je imao "dobar" razgovor s američkim kolegom Donaldom Trumpom u nedjelju u Parizu, u prigodi obilježavanja obljetnice završetka Prvog svjetskog rata, na kojem međutim nisu razgovarali o sporazumu o nuklearnim projektilima iz kojega se Washington namjerava povući.

"Da", odgovorio je Putin kada ga je novinar upitao je li uspio razgovarati s Trumpom, objavila je ruska novinska agencija Ria Novosti. "Dobar", dodao je ruski predsjednik na pitanje kakav je bio razgovor.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da su se dvojica čelnika dogovorila da će se opširnije razgovarati u prigodi održavanja susreta na vrhu G20 planiranog krajem studenog u Argentini.

Agencija Interfax je navodeći glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova javila kako Trump i Putin nisu razgovarali o važnom sporazumu o projektilima iz doba Hladnoga rata iz kojega se SAD planira povući te da dvojica predsjednika nisu razmotrili nikakva konkretna pitanja.

Putin je nešto ranije rekao da je "spreman za dijalog" sa Sjedinjenim Državama koje su najavile da će se povući iz ugovora o nuklearnom oružju srednjeg dometa koji su tijekom hladnog rata potpisale s tadašnjim SSSR-om.

Trump je prošli mjesec rekao da će se Washington povući iz Sporazuma o nuklearnom oružju srednjeg dometa (INF) jer ga Rusija krši, na što je Moskva zaprijetila mjerama odmazde. 

Gotovo 70 predsjednika država i vlada, među kojima američki i ruski predsjednik, sudjelovalo je u nedjelju kod Slavoluka pobjede u Parizu na obilježavanju stote obljetnice završetka Prvog svjetskog rata. 

Pogledajte i video: Oružja koja se proizvode u Hrvatskoj

Komentara 10

BL
bla3108
17:33 11.11.2018.

a sto bi vi... da se potuku?

RI
Rizlman
18:33 11.11.2018.

Ivo Bana i ostala soroščad na aparatima!

SJ
Sve je uzalud
18:35 11.11.2018.

....nikad vise zlocinaca .....na tako malo mjesta....creme de la creme....ljudske patnje kroz povijest....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije