Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODAN GAF

Kandidat za predsjednika Francuske osramotio se kartom: 'To bi Putina učinilo sretnim'

francuski kandidat za nominaciju konzervativaca za predsjedničke izbore Francois Fillon
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
24.11.2016.
u 08:06

Neue Presse govori o povratku Hladnog rata i dana komunističke Njemačke te piše da "u Fillonovu programu Demokratska Republika Njemačka i dalje postoji"

Njemački mediji zabavljaju se na račun karte koju je francuski kandidat za nominaciju konzervativaca za predsjedničke izbore Francois Fillon objavio u predizbornoj brošuri, a prikazuje Njemačku podijeljenu na Istočnu i Zapadnu, 26 godina nakon ujedinjenja. 

"Nešto nije u redu" u brošuri izdanoj za kampanju bivšeg premijera, primijetio je kanal N24, dok list Die Welt ukazuje na "neugodnu pogrešku u programu Francoisa Fillona".

Neue Presse govori o povratku Hladnog rata i dana komunističke Njemačke te piše da "u Fillonovu programu Demokratska Republika Njemačka i dalje postoji".

– To bi Putina učinilo sretnim – jedan je od komentara na društvenim mrežama, koji se referira i na Fillonovu želju za približavanjem Moskvi. 

Na 59. stranici brošure objavljene uoči predsjedničkih izbora u Francuskoj u svibnju sljedeće godine, karta Europa prikazuje granicu koja dijeli Njemačku na istok i zapad, onako kako je izgledala prije ujedinjenja 10. studenoga 1990.

>> Na crpki kod Udina Jugoslavija i dalje postoji

>> Facebook korisnike proglasio mrtvima - čak i Zuckerberga

Komentara 7

DU
Deleted user
08:24 24.11.2016.

Nadam se da će Marine Le Pen će biti nova predsjednica Francuske. A ne ovaj komedijaš.

Avatar nekakav
nekakav
08:37 24.11.2016.

fillon je samo ukazao na postojanje podjele u samoj njemačkoj, na istočnu i zapadnu. o toj podjeli i građanima drugog reda govore i sami nijemci. skreće se pozornost sa važnih na benigne stvari. to se zove spin, propaganda.

ĆU
ćuprija
09:41 24.11.2016.

hahaha, Osramotio see??? to vi novinari želite tako prikazati itekako čovjek zna šta radi Njemačka je i danas podjeljena na istočnu i zapadnu jer zapadnjaci istočnjake smatraju strancima ....... i ekonomija im je drastično različita itd. itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije