Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokalni izbori

Kandidat Domovinskog pokreta za župana SMŽ je Damir Markuš

Sisak: Damir Markuš predstavljen kao kandidat za župana
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
16.02.2021.
u 15:03

Škoro je istaknuo kako je Damir Markuš, vukovarski branitelj, 'kandidat koji je za Hrvatsku dao sve, a od nje nije tražio ništa'.

Domovinski pokret predstavio je danas u Sisku Damira Markuša iz Kutine kao svog kandidata za sisačko-moslavačkog župana, na svibanjskim lokalnim izborima.

"Već u ovoj pripremnoj fazi pred izbore mnogi će štošta obećavati, lagati biračima u oči, a sve kako bi izborili još jedan mandat, no lokalni su izbori prigoda da u Hrvatskoj u svibnju krenu promjene", rekao je rekao potpredsjednik Sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro najavivši kako će Domovinski pokret idućih tjedana predstaviti sve  svoje kandidate na županijskim, gradskim i općinskim razinama.

 Škoro je istaknuo kako je Damir Markuš, vukovarski branitelj, 'kandidat koji je za Hrvatsku dao sve, a od nje nije tražio ništa'.

"Nakon potresa, prvi je otišao na Banovinu i još uvijek je tamo. Markuš je čovjek kojem vjeruje Domovinski pokret, vjeruju sve navijačke skupine čije donacije raspoređuje, podijelio je više od 1200 tona humanitarne pomoći i neće se zaustaviti. To je čovjek koji će biti novi župan i ja sam na to ponosan", rekao je Škoro.

Aktualni dogradonačelnik Kutine Damir Markuš je napomenuo kako je Sisačko-moslavačka županija jedna od najsiromašnijih u Hrvatskoj, za što okrivljuje sve dosadašnje vladajuće strukture.

"U našoj županiji vladaju centralizam, korupcija, nepotizam, sve najgore što može biti. Za to smo svi zajedno odgovorni, jer vi svi morate izaći na izbore, vi koji ne izlazite. Nije svejedno kome dati glas. Ovi svi dosadašnji nisu ga zaslužili, oni su nas doveli u ovo stanje i oni nas ne mogu izvući iz tog stanja, već nas dublje povući u ponor.", kazao je Markuš, koji je kao svoju zamjenicu predstavio Ines Ilić.

Inače, Damir Markuš jebio blizak prijatelj napadača s Markova trga Danijela Bezuka, što nije skrivao, a zajedno s njegovim stricem sudjelovao je u obrani Vukovara.

"Poznavao sam dobro Danijela Bezuka i našeg se prijateljstva neću nikad odreći. Igrao je u NK Dinamo Kutina, u kojem sam predsjednik. Pitajte sve koji su ga poznavali i nećete čuti lošu riječ o njemu. Danijelov stric Zdravko Bezuk junak je Domovinskog rata. Poginuo je u bitkama za Vukovar kao dragovoljac HOS-a, bili smo skupa. Danijelov je otac od samih početaka u obrani RH. Zajedno smo 12. ožujka 1991. ušli u jedinicu za posebne namjene MUP-a. Tragedija koja se dogodila, nije se dogodila s još nečijim znanjem, nitko to nije mogao predvidjeti – rekao je Markuš za Večernji list u danima nakon Bezukova napada na Markovu trgu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije