Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pero Mrnarević

Kandidat Dalije Orešković se poklonio žrtvama u Ahmićima

Pero Mrnarević u Ahmićima
Foto: N1
1/2
13.04.2019.
u 20:27

Kako je istaknuo Mrnarević, ovim humanističkim činom želio je odati počast nevinim žrtvama i pokazati da postoje građani Hrvatske koji se ne slažu sa politikom koju provode najviši predstavnici izvršne vlasti u Republici Hrvatsko

Poznati politički aktivist iz Hrvatske Pero Mrnarević odao je danas počast žrtvama zločina protiv čovječnosti koje su počinili pripadnici hrvatskih postrojbi u Ahmićima 16. travnja 1993. godine.

Kako je istaknuo Mrnarević, ovim humanističkim činom želio je odati počast nevinim žrtvama i pokazati da postoje građani Hrvatske koji se ne slažu sa politikom koju provode najviši predstavnici izvršne vlasti u Republici Hrvatskoj, a kojom se umjesto suosjećanja sa žrtvama, prijateljskog odnosa i partnerstva prema Bosni i Hercegovini, aktivno zagovara politika podjele BiH, kroz podršku presuđenim ratnim zločincima i koaliranjem sa snagama koje i dalje destabiliziraju BiH, prenosi N1.

"Potrebno je da kreatori politike napokon prestanu ignorirati glas građanske i razumne Hrvatske koja želi živjeti u miru, poštovanju i ljubavi sa svojim susjedima. Put prema tim idealima vodi kroz katarzu, a ona podrazumjeva suočavanje s vlastitim pogreškama, preuzimanje odgovornosti za počinjenje zločine u ime pogrešne politike, a koja je pravosnažnom presudom Tribunala u Hagu okarakterizirana kao 'udruženi zločinački poduhvat'. U konačnici, potrebno je i doista raskrstiti sa kontinuitetom politike podjele BiH.

Ovdje u Ahmićima, gdje je ta politika pokazala svoje najgore lice, gdje je 116 osoba, od kojih čak 32 žene i 11 djece i najmlađom tromjesečnom bebom zvjerski masakrirano, gdje su cijele familije izbrisane samo zbog drugačijeg obiteljskog imena i imena Boga kojem se mole, želim proponentima zločina poručiti 'Ne u moje ime!'", kazao je Mrnarević. kako prenosi N1.

Pero Mrnarević se kao nezavisni kandidat priključio Daliji Orešković i listi stranke START (Stranke antikorupcije, razvoja i transparentnosti) na trenutnim izborima za EU parlamentarne izbore. Trenutno radi kao voditelj umjetničkog programa na EU financiranom projektu ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika’.

VIDEO: Zbog Kordićeva licemjerja nam je prekipjelo i prekinuli smo tribinu

Komentara 57

Avatar navijač
navijač
20:48 13.04.2019.

Sačuvaj bože tko sve živi na grbači Hrvatskog naroda.

DU
Deleted user
20:52 13.04.2019.

A kaj je s selima gdje su muslimani i srbi radili zlocine u bih? Bu i ta mjesta posjetio? Moš mislit. Fuj!

KA
Kakroun
21:11 13.04.2019.

mogao je otići nekih 25-30 km južnije i pokloniti se mojoj 73-godišnjoj baki koju su muslimani silovali pa je ubili kundakom u glavu a za što još nitko nije odgovarao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije