Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
83 UMRLIH U AUSTRIJI

Kancelar Kurz najavio masovno testiranje po uzoru na Slovačku

The outbreak of the coronavirus disease (COVID-19), in Vienna
Foto: LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
15.11.2020.
u 14:35

U proteklih 24 sata u Austriji je zabilježeno 5.665 novozaraženih, od čega je njih 4.178 na bolničkom liječenju

Austrijski kancelar Sebastian Kurz najavio je danas u razgovoru za javnu televiziju ORF masovno testiranje pučanstva na koronavirus, po uzoru na Slovačku. I to pred kraj aktualnog tzv. "tvrdog" lockdowna koji počinje ovaj utorak i završava 6. prosinca. I to ciljano, prvotno rizičnih skupina, njegovatelja, učitelja, nastavnika itd. kako bi se zaustavilo dramatično širenje Covid-19 virusa u zemlju i sve opasnija popunjenost bolnički kapaciteta, posebice u intenzivnoj njezi.

U proteklih 24 sata u Austriji je zabilježeno 5.665 novozaraženih, od čega je njih 4.178 na bolničkom liječenju, uključujući 599 u intenzivno njezi. Ukupno aktivno Covid-19 bolesnih je 76.453. Samo u posljednjih 24 sata od posljedica koronavirusa umrlo je čak 83 osoba, te se je ukupan broj preminulih od početka pandemije do danas popeo na 1.829.

Od ukupno 5.665 novozaraženih u pretekla 24 sata, najviše ih je u Beču (1.106), Donjoj Austriji (1.102) i Gornjoj Austriji(1.041). Slijede Tirol (848), Štajerske (561), Koruška (333), Vorarlberg (272), Salzburg (245) i Gradišće (157).

 

>> VIDEO Capak o cjepivima koja stižu u Hrvatsku: "Pobrinuli smo se da osiguramo cjepivo za više od 50 posto stanovnika."

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar JPlesi
JPlesi
02:24 16.11.2020.

sve vam ovo govori da ipak sve takozvane teorije zavjere kojima su vas ubjeđivali da nisu istine su zapravo istine ..a to je već i dokaz u Srbiji jer je stupilo na snagu i zakonom da se moraju svi cijepiti zakonski inače će kazne plaćati a to je dokaz za samo jedno....da nešto jako ovdje smrdi kad se na silu ide i ljude tjera na to pod ucjenom zakona...treba li više kaj govoriti ili i dalje ima budala koje ne vjeruju u kakti teorije zavjere koje sve otkrivaju i to još od prije par godina...sve vam je odavno crno na bijelo rečeno da će doći što i svi danas imate priliku i vidjeti...kome i ovo nije jasno ne zaslužuje bolje nego kaj nam se svima na žalost sprema...

Avatar @proma-trač
@proma-trač
15:30 15.11.2020.

05.10. 2020 Svjetska zdravstvena organizacija izjavljuje da je Covid 19 toliko opasan koliko i svaka sezonska gripa, inače kao što su do tada već tvrdili i izjavili i tisuće drugih znanstvenika i stručnjaka širom svijeta. (Možete to sami provjeriti.) Sve ostalo je, od sluganskih medija i političara, producirana i proširena laž koja ima samo jedan cilj, uspostavu Novog svjetskog poretka. Mada je slijedeća parola u svoje vrijeme služila drugim gospodarima i namjenama, sad mi se čini jako prikladna: "Bolje grob nego rob" .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije