Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERE

Kanadskog premijera Trudeaua napušta i četvrti bliski suradnik

Justin Trudeau
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
18.03.2019.
u 23:34

Visoki dužnosnik kanadske vlade Michael Wernick objavio je u ponedjeljak da odlazi u mirovinu nakon 38 godina karijere, što je četvrti bliski suradnik koji napušta Justina Trudeaua od početka afere SNC-Lavalin

Visoki dužnosnik kanadske vlade Michael Wernick objavio je u ponedjeljak da odlazi u mirovinu nakon 38 godina karijere, što je četvrti bliski suradnik koji napušta Justina Trudeaua od početka afere SNC-Lavalin, najgore političke krize u Kanadi nakon izbora premijera 2015.

"Zbog događaja zadnjih tjedana odlučio sam da više ne mogu obnašati svoju dužnost", rekao je Wernick u pismu Trudeauu. Kriza je do sada dovela do ostavke dvoje liberalnih ministara, pravosuđa i financija, i Trudeauova najbližeg političkog savjetnika, Geralda Buttsa.

Liberalna vlada kanadskog premijera brani se već mjesec dana od optužbi bivše ministrice pravosuđa Jody Wilson-Raybould da su dužnosnici prošle godine na nju vršili pritisak da pomogne građevinskoj tvrtki SNC-Lavalin da izbjegne kazneni postupak. Ona je rekla da je bila izlagana  "neprimjerenim" pritiscima kako se ne bi sudilo kanadskoj kompaniji koju se goni zbog korupcije u Libiji.

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

I1
ing-12345
05:43 19.03.2019.

Justin Trude je konačno pokazao svoje pravo lice liberalnog fašiste.

PL
@ploto@
07:06 19.03.2019.

Justin Trudeau je kao i Emanuel Macron, psihopat i bolesnik,kojeg nije izabrao narod,nego ih je instalirala lihvarska kabala.

NE
Nepokolebljiv
00:31 19.03.2019.

Hajde da se igramo da sam ja velik, uspjesan nacionalni voda. I moj tata je bio voda. Meni je to u krvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije