Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod grčke obale

Kanadski vojni helikopter nestao nakon vojne vježbe NATO-a

Justin Trudeau
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
30.04.2020.
u 08:26

Grčki su mediji ranije prenijeli kako je helikopter nestao iznad Jonskog mora, između Italije i Grčke, u međunarodnom moru, oko 80 kilometara od grčkog otoka Kefalonija

Kanadski vojni helikopter koji je bio raspoređen na kanadskom bojnom brodu, nestao je nakon vojne vježbe NATO-a kod grčke obale, rekao je u srijedu kanadski premijer Justin Trudeau.

Trudeau je objavio na Twitteru da je trenutno u tijeku akcija potrage za helikopterom te da će "nove informacije biti dostupne što je prije moguće". Ranije su dva kanadska dužnosnika potvrdila kako su izgubili kontakt s helikopterom prvotno raspoređenim na  fregati HMCS Fredericton, koja je dio NATO-ove mornaričke skupine 2 (SNMG2)

"Kontakt je izgubljen s helikopterom dok je sudjelovao u savezničkoj vježbi kod grčke obale", stoji u priopćenju Kanadskih oružanih snaga. 

Grčki su mediji ranije prenijeli kako je helikopter nestao iznad Jonskog mora, između Italije i Grčke, u međunarodnom moru, oko 80 kilometara od grčkog otoka Kefalonija.  HMCS Fredericton napustio je vojnu bazu Halifax s novim helikopterom Cyclone u siječnju te je planirano da bude šest mjeseci raspoređen na Mediteranu i u Crnom moru. 

Kanadski helikopter Cyclone, koji je prvi puta raspoređen 2018., uobičajeno prevozi četiri člana posade, ali ponekad i vojno osoblje.

Cyclone je, za vojne potrebe, prenamijenjena verzija teretnog helikoptera Sikorsky S-92

Već su se događali incidenti s Cycloneima koji su zamijenili zastarjele helikoptere Sea King u kanadskoj vojsci. 

U veljači 2019. došlo je do tvrdog slijetanja Cyclonea sa broda  HMCS Regina na opskrbni brod Asterix, blizu Havaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije