Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan ružičaste majice

Kanadski premijer podržao kampanju protiv nasilja: 'Naša obzirnost nemjerljiva je i odgovara svima'

justin trudeau
Foto: Screenshot
25.02.2016.
u 10:59

-Na Dan ružičaste majice, suprotstavljamo se zlostavljanju i širimo dobrotu. Nasilje ostavlja snažne fizičke i psihičke posljedice- poručio je Trudeau u video snimci koja je objavljena na njegovoj službenoj Facebook stranici

Jučer je diljem svijeta obilježen dan ružičaste majice, poznatiji kao Pink shirt day, kojim se nastoji osvijestiti problem vršnjačkog nasilja. Podršku inicijativi koja je usmjerena protiv nasilja među djecom i mladima dao je i kanadski premijer Justin Trudeau.

-Na Dan ružičaste majice, suprotstavljamo se zlostavljanju i širimo dobrotu. Nasilje ostavlja snažne fizičke i psihičke posljedice- poručio je Trudeau u video snimci koja je objavljena na njegovoj službenoj Facebook stranici i poručio svim žrtvama da imaju njegovu podršku.

Pink Shirt Day / Journée du chandail rose

On Pink Shirt Day, we stand up to bullying and vow to spread kindness.Durant la Journée du chandail rose, nous disons non à l’intimidation et nous nous engageons à répandre la gentillesse.

Posted by Justin Trudeau on 24. veljače 2016

Inače, Dan ružičaste majice obilježava se od 2007. nakon što jedan učenik iz kanadske pokrajine Nova Škotska postao meta vršnjačkog nasilja zbog ružičaste majice koju je odjenuo. Nakon incidenta u kojem su dječaka prozvali homoseksualcem zbog ružičaste majice dvojica starijih učenika stala su u njegovu obranu i sljedeći dan organizirali akciju u kojoj su idući dan desetke učenika došli na nastavu u ružičastoj majici. Projekt je uskoro zaživio i na globalnoj razini i postao simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja. 

-Zapamtimo da su različitosti su naše prednosti, a ne slabosti. Naša obzirnost prema drugima nemjerljiva je i odgovara svima- zaključio je kanadski premijer

>>Problem koji se tiče cijelog društva: Kako spriječiti nasilje među djecom?

Komentara 3

D1
d12345
14:11 25.02.2016.

Koga briga šta radi još jedan radikalni ljevičar......koja je razlika između ovog mul ca i npr.sa suprotne strane Erdogana.....nema nikakve......radikalizam pogotovo ljevičarski je rak rana modernog društva......Buva drži se žutila i ostavi politike...

D1
d12345
02:51 27.02.2016.

@ilikebacon Kanada je postala sprdnja u međunarodnim krugovima baš zbog ovog redikula koji se provlači po homo-paradama i zagovara ubojstva nerođene djece.....a multikulturalizam i liberalizam se najbolje očitava u današnjoj Francuskoj (masakr), Njemačkoj(silovanja) i SAD-u gdje se crnci nisu uklopili ni nakon 400 godina......ja svoju "nazadnu" Hrvatsku ne bih mijenjao ni za 100 tvojih "naprednih" Kanada.....molim te nemoj se nikada vratiti u Hrvatsku.....NIKADA.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije