Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeftinija radna snaga

Hrvatski radnici oduzeli posao Kanađanima

Kaciga
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
08.02.2014.
u 19:20

'Pacer-Promec Joint Venture' izvijestila je u petak da će ponovno zaposliti kanadske radnike nakon što je u utorak Savez za rad provincije Alberte izrazio zabrinutost da je 65 radnika te tvrtke koji su radili na naftnim pijescima zamijenjeno radnicima na privremenom radu iz Hrvatske.

Kompanija sa sjedištem u Calgaryju izvijestila je da će kanadski radnici koje su zamijenili hrvatskim radnicima na privremenom radu biti ponovno zaposleni, javljaju kanadski mediji

'Pacer-Promec Joint Venture' izvijestila je u petak da će ponovno zaposliti kanadske radnike nakon što je u utorak Savez za rad provincije Alberte izrazio zabrinutost da je 65 radnika te tvrtke koji su radili na naftnim pijescima na projektu Imperial Oila na jezeru Kearl zamijenjeno radnicima na privremenom radu iz Hrvatske.

Tvrtka je također izvijestila da će radnike na privremenom radu upotrijebiti za upotpunjavanje pozicija gdje postoji manjak.

Kako su izvijestile tamošnje vlasti, program privremenog zapošljavanja stranih radnika pomaže u smanjivanju manjka radne snage u Alberti, ali samo u kategorijama poslova gdje nema Kanađana koji su spremni uzeti posao.

Vlasti istražuju slučaj.

>> Kanada novim izmjenama otežala zapošljavanje stranih radnika

Komentara 10

PE
perokvrga
09:57 09.02.2014.

I tu je Hrvatske radnike zaposlio Hrvat (Ili ti Kanađanin iz Hrvatske) i to preko firme iz Hrvatske... dobro da niste napisali tekst u šiframa, tako da se ne može ni pročitati, a kamoli napisali tko je u toj igri. Ili ona stara: podaci poznati redakciji!

Avatar Dolar=0
Dolar=0
10:36 09.02.2014.

sve sami pomoćnici na bagerima . Što nemože bager oni lopatom

LE
Lenjin
09:45 09.02.2014.

Tako je i Njemackoj ako nemoze da popuni radno mjesto Njemcem tek tada moze da uposli stranca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije