Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Osijeku

Kampanja nikad prljavija, okuplja li se već koalicija protiv HDSSB-a?

'19.05.2013,Osijek,Izborni stozer Hdssb-a koji se nalazi u prizemlju stare robne kuce Supermarketa,slavlje nakon objave rezultata,Danijela Lovokovic,Kresimir Bubalo i Vladimir Sisljagic Photo: Davor J
'Davor Javorovic/PIXSELL'
20.05.2013.
u 10:57

Svojevrsno je iznenađenje Dražen Vidović (HDZ), novo lice u politici, a plasirao se na 3. poziciju. Iza njega je nezavisni Anto Đapić, koji je 2009. izborio drugi krug.

Napeta izborna završnica, kako se i predviđalo, očekuje Osječane za dva tjedna. Aktualnom gradonačelniku Krešimiru Bubalu (HDSSB) za petama je Ivica Vrkić, nestranački kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a.

"Projekt raskrinkavanja"

Ipak, razlika u postotku nešto je veća od one iz predizbornih anketa.

– Velik odaziv građana na izborima pokazuje njihovu zainteresiranost da stvari krenu nabolje – zadovoljan je Bubalo.

Vrkić je, pak, uvjeren da će do drugog kruga imati dovoljno vremena da dokaže zašto je aktualna HDSSB-ova vlast loša.

– Sjajan je ovo rezultat, a svima koji su sudjelovali u projektu raskrinkavanja afera ove vlasti to daje poticaj da nastave tamo gdje su stali – poručio je Vrkić.

Kandidati se u jednome, pak, slažu – u predizbornoj utrci na teškim se riječima nije štedjelo.

– Bila je ovo dosad najprljavija kampanja u Osijeku. Vrkić ističe kako se zalaže za promjene, a jedino što je mijenjao bile su stranke – "sasuo" je Bubalo.

– Odgoj mi ne dopušta da govorim na isti način o jednom takvom mladcu koji je svaki dan u crkvi, a vrijeđa i izmišlja, ali to prepuštam njemu – odgovorio je Vrkić.

Kazao je i kako u drugom krugu računa na glasove "svih svojih istomišljenika".

Svojevrsno je iznenađenje Dražen Vidović (HDZ), novo lice u politici, a plasirao se na treću poziciju. Iza njega je nezavisni Anto Đapić, koji je 2009. izborio drugi krug. O gradonačelniku bi, tako, mogli ključnu riječ imati HDZ-ovi te Đapićevi birači. Iako se prije izbora spominjala velika, doduše neslužbena, antiglavaševska koalicija, teško je očekivati da će HDZ pozvati svoje birače da zaokruže SDP-ova kandidata.

Đapić: Veliki je to povratak

Gradsko bi vijeće, pak, s obzirom na "šarolikost", moglo biti teško sastaviti.

– Naš rezultat jedan je od najvrednijih u Hrvatskoj. Jedan je to od najvećih povrataka, ali mi ne namjeravamo biti regionalna stranka – zadovoljan je Đapić s četiri gradska te tri županijska vijećnika. Iznenađenja nema ni u izboru župana. U drugi krug uvjerljivo je ušao Vladimir Šišljagić (HDSSB), a tijesna se bitka vodila između Gorana Ivanovića (HDZ) i Domagoja Hajdukovića (SDP).

>>Vrkić: Bilo bi bolje da zakopamo ratne sjekire, nismo Indijanci

>>'HDSSB je u panici, ne snalazi se dobro kada gubi'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije