Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEKI SU OČEKIVALI VIŠE MANDATA'

Škoro: U 50 dana postojanja napravili smo treći rezultat u Hrvatskoj

Zagreb: Doček izbornih rezultata u stožeru Domovinskog pokreta
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
05.07.2020.
u 23:33

'Ja sam realan i smatram da je ovih 15 mandata dokaz da smo na pravom smjeru', rekao je

Prema posljednjim informacijama, obrađeno je 74,54 posto biračkih mjesta prema kojima Domovinski pokret osvaja 15 mandata. Predsjednik stranke Miroslav Škoro pridružio se svom izbornom stožeru smještenom u zagrebačkom hotelu Internacional te održao govor u kojem se prvenstveno zahvalio biračima. 

"Kampanja je bila vrlo kratka i prljava", ustvrdio je Škoro na početku i dodao: "U cijeloj toj priči možemo biti sretni da smo nakon 50 dana postojanja uspjeli napraviti treći rezultat u Hrvatskoj". 

Komentirajući trenutne rezultate rekao je: "Ja sam realan i smatram da je ovih 15 mandata dokaz da smo na pravom smjeru, birači su to prepoznali".

"Ja smatram da je ovo pobjeda Domovinskog pokreta koji je napravio veliki rezultat", poručuje. 

Čestitao je HDZ-u koje je nazvao pobjednicima te je dodao: "HDZ ima povijesnu priliku da vidimo hoće li nastaviti vladati kako je vladao do sada ili će okrenuti dres i početi bivati ono što bi HDZ treba biti, suverenistička stranka".

"Kampanja i ovo sve skupa što se dogodilo, pa i sami izbori, dogodili su se u jednom atmosferi neizvjesnosti i straha do te mjere da su bile i određene neregularne radnje", rekao je i objasnio kako je jedna promatračica Domovinskog pokreta doživjela fizičko zlostavljanje, a sve je prijavljeno nadležnim institucijama. 

"Valja poštivati odluku birača, valja ići dalje, valja uzdignuti glavu i valja čini sve što se može da vrijeme koje dolazi pokušamo učiniti lakšim za hrvatske građane", dodao je i nastavio: 

"Mogu poručiti svim simpatizerima da ćemo nakon današnjeg dana pristupiti onome što smo mislili da ćemo imati prigodu napraviti kada smo razgovarali o osnivanju Domovinskog pokreta, a to je ustrojstvo jedne ozbiljne političke opcije koja će svoju pravu snagu pokazati na lokalnim izborima koji će uslijediti za manje od godinu dana", rekao je i kratko obraćanje završio zahvalama i još jednom čestitkom HDZ-u. 

GALERIJA Doček izbornih rezultata u stožeru Domovinskog pokreta u hotelu International

Zagreb: Doček izbornih rezultata u stožeru Domovinskog pokreta
1/19

 

Komentara 10

DU
Deleted user
23:56 05.07.2020.

Ovo je povijesni rezultat, prvi put nakon 2007-e Hrvatski narod ima stabilnu nacionalnu desnu opciju u Saboru.

Avatar Bruno
Bruno
02:36 06.07.2020.

Hrvatska je pobjedila!

Avatar HILARIUS FELIX
HILARIUS FELIX
23:47 05.07.2020.

Vlasti nećete ni primirisati. Kakva pobjeda, Miroslave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije