Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova nedjelja

Kamo ide SDP i na koji način može ponovno biti ozbiljan konkurent HDZ-u

Večernjakova nedjelja
Foto: VL
25.09.2020.
u 16:40

Nova Nedjelja Večernjeg lista donosi priče koje ne smijete propustiti

Julijana Matanović, sjajna autorica čiji je život pravi roman, ovog je tjedna dala veliki životni intervju za novo izdanje nedjeljnog Večernjeg lista. U priči s naslovnice govori o hrvatskom društvu koje je stalno prisiljeno opredjeljivati se između ideoloških opcija, a takva se situacija preslikala i na pisce koji se moraju opredjeljivati za "desnu" ili "lijevu" stranu. Na koncu, ističe kako se i sama od najranijeg djetinjstva morala opredjeljivati.

– Nisam u isto vrijeme smjela voljeti i mamu i tetku koja me posvojila – priznaje Matanović, a osim ovog intervjua, ove se nedjelje može pročitati priča o još jednoj zanimljivoj i uspješnoj ženi. Riječ je o dizajnerici odjeće Kseniji Vrbanić čije se kreacije prodaju u 28 država svijeta, na pet kontinenata. Ona danas u Čakovcu ima najveći razvojni centar u Hrvatskoj za dizajn odjeće te stoji iza nekih od najlucidnijih kreacija mnogih hrvatskih žena poput Josipe Lisac. U nedjeljnom izdanju šalje pak jasnu poruku svim kupcima:

– Nikad ne kupujte loše i kratkotrajno. Time zagađujete planet i podržavate izrabljivanje ljudskih i prirodnih resursa. Ne može ništa biti jeftino a da zadovoljava etiku poslovanja. Netko u takvom lancu uvijek ostane zakinut i oštećen – poručuje.

Potom, i treća žena, Amira Medunjanin, koja trenutačno ima najbolji world music album na svijetu, govori za Nedjelju o snimanju albuma u novim okolnostima, online, ali i o tome kako pandemija može učiniti i dobre stvari, prije svega okrenuti čovjeka čovjeku i pomoći mu da smanji brzinu kojom nemilice troši dane svog života.

– U temi broja bavimo se, dan nakon izbora u SDP-u za četvrtog predsjednika stranke, budućnošću te stranke. Kamo ide SDP i koje su to teme koje ova stranka treba slati biračima da bi se vratila u političku arenu kao ozbiljan konkurent HDZ-u, samo su neka od pitanja na koja odgovore daju najveći socijaldemokratski autoriteti u Hrvatskoj – objašnjava urednik Nedjelje Robert Bubalo te dodaje kako će čitatelji moći pročitati i priču britanskog bankara Michaela Unswortha koji je na Korčuli sagradio luksuzni hotel. Unsworth govori o etici poslovanja na financijskom tržištu, komparirajući to s etikom poslovanja u kuhinji, uz tvrdnju da sebična utrka za materijalnim vodi u propast.

– U feljtonu ekskluzivno predstavljamo knjigu "Franjo među vukovima" koja će izaći tri dana nakon nedjeljnog broja, a u kojoj se opisuju prvi dani papinstva Jorgea Marija Bergoglia – pape Franje – ističe Bubalo te dodaje kako za nedjelju govori i naš konceptualni umjetnik Aleksandar Battista Ilić čiji projekt Ilica Q'art problematizira odumiranje središta Zagreba i preseljenja života na periferiju, a u geopolitičkoj se analizi Večernjakovi novinari bave preslagivanjem Bliskog istoka, gdje se arapske zemlje grupiraju oko Izraela u strahu od moćnog šijitskog Irana.

Ne propustite novu Nedjelju Večernjeg lista na kioscima!

Komentara 14

KA
karlodrago
18:44 26.09.2020.

SDP nije Hrvatska stranka i nemože biti konkurent HDZ-u.

Avatar southman
southman
15:56 26.09.2020.

Nikad više Tito !!

PA
pax5
14:02 27.09.2020.

Pregazilo ih vrijeme,samo što oni to nikako skužiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije