Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jutro u kvaru: Tramvaji 4, 9, 12, 13, 14 i 17 od 8.02 do 9.47 bili su blokirani

Kamiondžija potrgao tramvajske žice i izazvao kaos u Zagrebu

zastoj
Goran Stanzl/PIXSELL
09.12.2009.
u 09:33

Jutros poslije 8 sati teretno je vozilo, u pokušaju da prođe ispod nadvožnjaka u Savskoj ulici kod Crnatkove, pokidalo žicu gornjeg voda kontaktne mreže.

Pogrešna procjena vozača kamiona sa bagerom na prikolici u 8.02 sati izazvala je pravi kaos u srcu Zagreba.

Prometni znak pred nadvožnjakom u Savskoj ulici kod Crnatkove upozoravao je - zabranjen prolaz voziima višim od 3.70 metara!

Vozač je bio neoprezan,nije ga pogledao, ili uopće nije bio upoznat sa visinom bagera smještenog na prikolici iza njega. Pokušao je poći ispod nadvožnjaka no potrgao je tramvajske žice pred njim što je dovelo do pada mreže a s tim i normalne kolotečine zagrebačkog radnog jutra.

Kolaps se širio gradom
Tramvajski promet na linijama 4, 9, 12, 13, 14 i 17 u potpunosti je stao.

Nastala je nervoza, prometni kolaps je uzrokovao kašnjenja na posao, u školu... Kolone ljudi su užurbano, negodujući, hodale Savskom, neki su i potrčali.

Brojni automobili i tramvaji ubrzo su popunili cijelu Savsku ulicu, a blokada prometa se sve više širila gradom.

Prometni čepovi nastali sa kod križanja Savske i Vukovarske te na “Zelenom valu” kod Hrvatskog narodnog kazališta i Mimare.

Od 8.25 blokirane tramvajske linije počele su voziti alternativnim pravcima, nisu prometovale Frankopanskom i Savskom, od Vodnikove do Ozaljske.

Neopreznost vozača kamiona nije previše neobična, zbog sličnih njemu zagrebački tramvaji često su bili u zastoju, saznajemo u ZET -u.

Naime, samo u ovoj godini neoprezni vozači trgali su tramvajske žice desetak puta .

Popravljali kvar sat i pol
Tehničke ekipe ZET-a našle su se promptno na mjestu nezgode no popravak potrganih žica je bio zahtjevan zadatak, potrajao sve do 9.42 kad je ponovno uspostavljen normalan promet tramvaja.

– Vozaču kamiona sigurno će slijediti odgovarajuće sankcije, no točno na koji način će biti kažnjen prerano je za govoriti – rekli su nam u OKC- u Zagrebačkepolicije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije