Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMANOVAC

Kamion pun vapna zabio se u kuću, vlasnik: 'Molim Boga da ne padne kiša, sve će izgorjeti'

Omanovac: Kamion natovaren vapnom zabio se u obiteljsku kuću
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/14
24.06.2020.
u 17:42

Vozača koji je zadobio teže ozljede izvukli su iz kamiona, a na mjesto nesreće brzo je stigla policija i hitna pomoć.

U mjestu Omanovac jutros oko 8 sati 60-godišnji vozač kamiona izgubio je nadzor nad vozilom, srušio betonski stup i zabio u obiteljsku kuću. Kamion pun živog vapna počeo je gorjeti, a u pomoć vozaču koji je zapomagao u kabini priskočili su lokalni mještani i vozači koji su se zaustavili. 

- Baš sam se bio probudio kada sam čuo lomljavu, sve je škripalo i tutnjilo, a onda sam osjetio jak potres kuće. Skočio sam iz kreveta izletio sam vani u vidio sam kamion koji se zabio u kuću odmah pored moga prozora. Malo je nedostajalo da mi završi u sobi i bi da ga nije usporio betonski rasvjetni stup ispred kuće kojeg je u potpunosti smrskao.  Ispod tegljača kamiona počelo se dimiti, uskoro se pojavila vatra. U kući je bila moja majka, vikao sam joj da zove Hitnu pomoć, a ja sam povukao crijevo za vodu, vidio sam vozača u kabini i čuo kako zapomaže da mu se pomogne - ispričao je sin vlasnika kuće u Omanovcu kraj Pakraca, piše 24 sata.

Omanovac: Kamion natovaren vapnom zabio se u obiteljsku kuću
1/14

Odlučio je prvo ugasiti vatru kako se ne proširili i kako vozač ne bi izgorio u kabini, nakon čega bi se vatra mogla proširiti na kuću. 

-  U to je mi je pritrčao jedan od susjeda. On je zaustavljao vozače kamiona i tražio ih je aparate za gašenje. Gasio sam vatru ispod kamiona, a oni su se angažirali da pomognu vozaču – kazao je sin vlasnika kuće.

Vozača koji je zadobio teže ozljede izvukli su iz kamiona, a na mjesto nesreće brzo je stigla policija i hitna pomoć. 

- Nažalost vozači se nisu zaustavljali, čak je prošao i jedan profesionalac, na sreću stao je čovjek s kamionom i počeo mi je pomagati da izvučemo vozača iz kabine. Vozaču je upravljač prikliještio tijelo nikako ga nismo mogli izvući, bio je u sendviču između kreveta i upravljača. Zapomagao je da mu pomognemo, jer vatra je bila sve jača. I nas je malo uhvatila panika, bojali smo se da nam pred očima ne izgori. Jedan od vozača donio je akumulatorsku brusilicu kojom smo upravljač isjekli na tri mjesta i tako uspjeli iz kabine izvući vozača. Bio je blijed kao da nije imao kapi krvi, jadnik je od straha počeo povraćati

Vlasnik kuće kazao je kako mu je supruga od šoka završila na hitnoj. 

- Molim Boga da ne padne kiša jer uz kuću mi je hrpa živog vapna. U slučaju da padne kiša doći će do reakcije i sve će izgorjeti - rekao je vlasnik kuće, dok je njegov sin dodao da mu u trenutku dok je išao gasiti kamion niti na pamet nije palo što bi se dogoditi da je vatra zahvatila spremnik kamiona.

- Meni je bio glavni cilj spasiti čovjeka, vozača – rekao je mladić.

Komentara 1

SU
subara
20:33 24.06.2020.

Držite ljude do 70-te godine života da budu u radnom odnosu.pa ce toga biti jos više sa još gorim posljedicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije