Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Kutini

Teretno vozilo ga udarilo i odbacilo u kanal: Dječak (14) preminuo nakon nesreće

Policija na mjestu događaja nakon višestrukog ubojstva na Kajzerici
Foto: Matija Habljak/Pixsell
23.11.2019.
u 11:09

Nesreća se dogodila kada je 19-godišnji vozač teretnim vozilom kutinskih registracija, zbog neprilagođene brzine, stanju ceste i slabe vidljivosti, prednjim desnim i prednjim bočnim dijelom teretnog automobila udario u 14-godišnjeg pješaka.

Četrnaestogodišnji dječak preminuo je nakon teške nesreće koja se u petak oko 20.20 sati dogodila u nenaseljenom odvojku ulice Stjepana Radića u Kutini.

Nesreća se dogodila kada je 19-godišnji vozač teretnim vozilom kutinskih registracija, zbog neprilagođene brzine, stanju ceste i slabe vidljivosti (noć i nepostojanje ulične rasvjete), prednjim desnim i prednjim bočnim dijelom teretnog automobila udario u 14-godišnjeg pješaka, koji se uz rub kolnika na njegovoj prometnoj traci kretao bez reflektirajućih oznaka.

Od siline udarca dječak je odbačen u odvodni kanal, a zbog zadobivenih ozljeda vozilom hitne pomoći je prevezen u sisačku Opću bolnicu, gdje su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede opasne za život. Jutros, u sisačkoj bolnici preminuo je zbog zadobivenih ozljeda.

Očevid na mjestu događaja uz policijske službenike vodio je zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, po čijem nalogu je naložena obdukcija preminulog.

Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Uhićen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava podnosi se Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Video - Otac heroj: Spasio kćer kad je auto 'uletio' u trgovinu pa poginuo

Komentara 23

Avatar andro_livi
andro_livi
11:52 23.11.2019.

Kad ce se vec jednom u skolama, crkvama i drugim odgojnim ustanovama, uciti dijecu, a i odrasle glupsone, da se cestom bez trotuara krece prema dolazecem prometu? Nikad se tragedija ovog tipa ne bi desila. Sklonit ces se sam a ne izazivat sudbinu i stavit vozaca u problem, posebno u uvjetima lose vidljivosti. Ne prilagodjena brza kretanja je druga prica.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
11:14 23.11.2019.

19 godišnji vozač kamiona?! Sa zakonima stvarno nešto ne štima...

BA
Barbasmora
12:11 23.11.2019.

Sad se moze ovaj vozac spasit samo tako, da postane clan HDZa.... Nosimo reflektirajuce oznake ako idemo u tami na cestu. Sucut obitelji i prijateljima poginulog ali i razumijevanje vozacu i njegovim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije