Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar o novoj aferi u Hrvatskim autocestama

Kalmeta: Ne znam ništa osim da je trasu Ravča-Ploče trebalo mijenjati

Božidar Kalmeta
Arhiva VL
26.02.2010.
u 17:10

U HAC-u i dalje tvrde kako je nova sjeverna trasa u usporedivom broju kilometara 350 milijuna kuna jeftinija od južne koja se mijenjala nakon potpisivanja Protokola o suradnji između Ministarstva transporta BiH i našeg Ministarstva prometa.

Izmjena trase Ravča-Ploče bila je prometno i strateški apsolutno opravdana. Svi ostali detalji vezani uz tu dionicu operativno su vođeni u Hrvatskim autocestama i ja u tome nisam sudjelovao niti o tome nešto znam – odgovorio je ministar Božidar Kalmeta na najnoviju, 18. kaznenu prijavu koju je protiv bivšeg vodstva HAC-a podignuo Nezavisni cestarski sindikat.

Taj sindikat u kaznenoj prijavi traži odgovornost jer se za izmijenjenu trasu dionice Dalmatine nije raspisao novi natječaj i sklopio novi ugovor s izvođačima radova, nego je ugovoren aneks iako je posao u konačnici ispao 529 milijuna kuna skuplji. U HAC-u su jučer, pak, ustvrdili kako je aneks ugovora sklopljen 2008. godine u skladu s propisima i aktima društva uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora koja je, kažu, donesena jednoglasno.

Bivši je predsjednik tog NO-a Zdravko Livaković, koji je danas bio nedostupan za komentar, a u tom je NO-u, kada se donosila ta odluka, bio i šef Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić. U HAC-u i dalje tvrde kako je nova sjeverna trasa u usporedivom broju kilometara 350 milijuna kuna jeftinija od južne koja se mijenjala nakon potpisivanja Protokola o suradnji između Ministarstva transporta BiH i našeg Ministarstva prometa.

Komentara 43

DM
Dan_Marinovic
18:27 26.02.2010.

ja jos nisam vidio nikakav konkretan dokaz pa cak ni optuzbu protiv kalmete, niti on ima veze sa ovim aferama niti jer to ne spada u njegovu nadleznost.

52
52x700
20:36 26.02.2010.

sve se mijenja, ali kalmeta ostaje.

MB
mr_brown
17:46 26.02.2010.

ZNA SAMO KRASTI!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije