Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u milimetar

Kakvo snalaženje vatrogasaca: 'Ovo ne bi uspjeli ni Lauda, ni Raikkonen'

JVP Šibenik
screenshot/Facebook
28.09.2018.
u 18:28

Sada kada je zatvorena Poljana šibenski vatrogasci prisiljeni su ići alternativnim pravcima u slučaju intervencije u staroj gradskoj jezgri.

Točno u milimetar prošlo je vatrogasno vozilo jutros kroz 'Masnu ulicu', no srećom, nije riječ o intervenciji već o vježbi. Naime, sada kada je zatvorena Poljana šibenski vatrogasci prisiljeni su ići alternativnim pravcima u slučaju intervencije u staroj gradskoj jezgri, prenosi ŠibenikIN.

- Ovo je čudo, vozilo je prošlo točno u milimetar. Mi smo svi stali i u čudu gledali kako vozačspretno manevrira uskom ulicom. Ovako nešto ne bi mogli izvesti ni Lauda ni Raikkonen – ispričao  je Dinko Bujas, Šibenčanima poznatiji kao Murgaš.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević pojasnio je kako su već do sada testirali prolazak vatrogasnih vozila kroz uske uličice u staroj gradskoj jezgri te kako zatvaranjem Poljane njihovi problemi sada neće biti puno veći.

- Kroz staru gradsku jezgru mogu proći dva naša vozila. I do sada smo testirali prolazak naših vozila, a danas smo to napravili ponovno budući su se u međuvremenu pojavile nove reklame i štekati na ulicama. Uglavnom, stara gradska jezgra nam je problem i kada Poljana funkcionira, sada ćemo eventualno na odredište dolaziti malo sporije – napominje Milošević. 

Uz vozilo koje su testirali jutros, kroz uske gradske uličice može proći još jedno manje vozilo, a s Gradskim parkingom imaju dogovor da im posude svoja vozila kada im zatreba za transport opreme. 

- Kao što pokazuju fotografije, to veće vozilo prolazi točno u milimetar zbog čega mora voziti jako sporo. No, i prije smo prolazili kroz uske uličice pa ćemo se snalaziti i sada. Sada kada je zatvorena Poljana ostaje nam još pregledati hidrantsku mrežu u staroj gradskoj jezgri – dodaje zapovjednik JVP Šibenik.

Komentara 5

DU
Deleted user
20:44 28.09.2018.

Hehe idemo pokušati oćemo se zaglaviti bravo.

NE
Neutralac
23:04 28.09.2018.

Dok netko ne sagradi kakvu novu bspravnu strukturu ispred kuce i onda je gotovo....

Avatar narozi
narozi
18:39 28.09.2018.

Evo samo na balkanu se moze pokusati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije