Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljena prognoza

Kakva zima nas očekuje: Hoće li biti snijega i stiže li hladna fronta?

Prognoza za zimu
Foto: AccuWeather
1/2
17.10.2019.
u 11:39

Zimu bi trebala obilježiti duga suha i topla razdoblja u trajanju od dva ili tri tjedna, što znači da neće biti ni jačih i dugotrajnijih bura, a i snježna sezona bit će 'škrta'.

Popularni američki servis Accuweather objavio je vremensku prognozu za nadolazeću zimu u Europi pa bi se prema njoj moglo zaključiti kako nas očekuje mirno razdoblje sa suhim i natprosječno toplim vremenom.

Velika aktivnost atlantskih ciklona bit će glavni čimbenik vremena na Starom kontinentu, a prvi dio zime obilježit će vjetrovito i kišovito vrijeme u Velikoj Britaniji i Skandinaviji. 

Kod nas će tijekom zime biti pogoršanja vremena, no ne bi je trebala obilježiti intenzivna nevremena kao prošlu. A zbog toga što se glavnina aktivnosti atlantskih ciklona očekuje tek u srcu zime, početkom 2020. godine, mala je vjerojatnost da će biti velikih zahladnjenja.

Foto: Severe Weather Europe

Zimu bi trebala obilježiti duga suha i topla razdoblja u trajanju od dva ili tri tjedna, što znači da neće biti niti jačih i dugotrajnijih bura, a i snježna sezona u planinama Italije te na Dinaridima bit će ''škrta'', najavljuju iz Accuweathera.

Najviše će se smrzavati na istoku Europe i Skandinavije gdje će prodirati hladni arktički zrak. Ta hladna fronta glavninom neće stizati do naših krajeva.

Video – Nevrijeme poharalo Medulin

Ključne riječi

Komentara 6

FR
franjo
18:36 17.10.2019.

U Dalmaciji će biti skroz drugačije nego na Aljaski!

PR
PrimoracRi
17:33 17.10.2019.

Biti će kako bude.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
22:41 17.10.2019.

Bio sam u Lici, svi pilu drva. Izgleda se griju na drva i da slijedi zima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije