Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Forbes o putovanjima

Među 20 najsigurnijih post korona odredišta Cavtat, Zagreb i Rijeka

Gradić Cavtat, općina Konavle
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
02.06.2020.
u 20:12

Među 20 najsigurnijih destinacija u mjesecima poslije pandemije našle su se i destinacije poput Krfa, Azorskih otoka, Kotora, Varšave, Beča, Bohinja i Malte

Utjecajni američki časopis Forbes donosi listu 20 najsigurnijih i najboljih europskih destinacija za post korona putovanja i turizam s čak tri hrvatske destinacije: Zagrebom, Cavtatom i Rijekom. Na prvom mjestu liste sigurnih odredišta, koju je izradila European Best Destination Organization (EBD) rangiran je glavni grad Gruzije Tbilisi, a Cavtat, koji je opisan kao omiljena destinacija za slavne osobe, obitelji, ljubitelje dobre gastronomije, kulture, prirode i vodenih sportova, zauzeo je visoko treće mjesto.

Naš glavni grad je na osmom mjestu 'kao city break destinacija'. Solidno je rangirana i Europska prijestolnica kulture Rijeka, kojoj je pripalo dvanaesto mjesto liste.

- Uvrštenje čak tri hrvatske destinacije na popis najsigurnijih europskih destinacija potvrđuje međunarodni status naše zemlje kao kvalitetne i sigurne turističke destinacije koja ima sve preduvjete za sigurno odvijanje turizma u mjesecima koji su pred nama - ističe  istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Među 20 najsigurnijih destinacija u mjesecima poslije pandemije našle su se i destinacije poput Krfa, Azorskih otoka, Kotora, Varšave, Beča, Bohinja i Malte.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Primarius
Primarius
14:14 02.06.2020.

a šta Milorad na to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije