Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita

Kako zaštitne maske postaju dio kulture i modnog izričaja

Kako zaštitne maske postaju dio kulture i modnog izričaja
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/2
30.10.2020.
u 16:06

Maske su nam neophodna zaštita u ovim vremenima ali i sve više modni izričaj

Korona se prvi put u našim životima pojavio početkom ove godine, a od tada se zavukao u ama baš sve pore našeg života. O virusu se, vjerovali ili ne, piše poezija, skladaju pjesme, a inspirirao je i niz vrlo šarolikih i živopisnih umjetničkih djela. Maskice, koje svi na licima nosimo kao dio neizostavni dio zaštite od virusa, također su postale sveprisutne, pa su čak postale aktivni i iznenađujuće važni dio modne scene.

Foto: VLm

Ivan Mandžukić, modni dizajner se primjerice za Berlinski Fashion Week pripremao tako da je šivao razne primjerke raznih maski, no čak i oni koji ne "pate" za time da dio njihove garderobe ima na sebi ime slavnih modnih dizajnera, nekako nastoje da njihove maske budu personalizirane. Tako se mogu pronaći one u crnim, crvenim, žutim, pa čak i neonskim varijantama, i dok neki na njima nose logotipe organizacija i udruženja neke organizacije, na drugima su ispisane humoristične ili inspirativne poruke. 

I dok je nekima bitno da zaštitne maske budu lijepe i praktične, svima je, dakako, mnogo važnije da one budu i efikasne, a upravo takve dobit će čitatelji koji na kioscima u utorak kupe svoj primjerak Večernjeg lista. 

U utorak 3. studenog na kioscima potražite svoj primjerak Večernjeg lista i troslojnu zaštitnu masku za lice na dar!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije