Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezanje troškova

Kako uštedjeti? Stručnjaci donose nekoliko savjeta!

Štednja
Foto: Pixsell
07.03.2014.
u 11:23

Svakog mjeseca u tablicu unosite redovite i izvanredne troškove. Na kraju godine lako je uočiti sve mogućnosti uštede

Telefon, voda, struja, plin i hrana – na svemu se tome može uštedjeti, kažu iz udruge Potrošački forum. Ta udruga u sklopu projekta "Isplati se znati" organizira radionice za osječke umirovljenike na kojima ih savjetuje kako uštedjeti na režijskim i drugim troškovima.

Što savjetuju? Vodite evidenciju dnevnih izdataka kućanstva, svakog mjeseca u tablicu unosite redovite i izvanredne troškove. Na kraju godine lako je uočiti sve mogućnosti uštede, kaže ekonomistica Branka Lacković, piše Glas Slavonije. – Ako uočite da je udjel potrošenog novca na telekomunikacije veći od udjela za struju, treba razmisliti o promjeni operatera. Ako se uoče prazne kolone, treba provjeriti je li možda neki račun ostao neplaćen, što znači izbjegavanje velikih troškova ovrhe – kaže Lacković.

Dodaje i da posebnu pozornost treba obratiti na godišnji iznos koji se potroši na cigarete, slatkiše, kave i frizera. Tu je i popis dugovanja s kamatama i vjerovnicima.

Troškovi plinskog grijanja – može se uštedjeti redovitim čišćenjem radijatora (prašina djeluje kao izolator), radijatore ne skrivati zavjesama

Struja – Koristiti prednost dvotarifnog brojila, smjestiti hladnjak i zamrzivač u hladniji dio kuće. Za uštedu čistiti i žarulje

Voda – Tuširanje umjesto kupanja, saniranje kapanja vode iz slavine

Telekomunikacijski troškovi – Može se postići u dogovoru s operaterom sa zahtjevom za novi paket

Pametna kupnja – Nikada ne kupovati bez popisa i praznog želuca.

>> Ovo je 15 savjeta kako uštedjeti vodu i popraviti kućni budžet!

Komentara 7

DU
Deleted user
11:40 07.03.2014.

ugasiti grijanje, jesti u puckim kuhinjama, odreci se mobitela, auta, preseliti u garsonjeru, oblaciti se u karitasu, traziti od grada da vam placa racune jer ste socjala, vracati se sa posla pjesice (tko je vidio koristiti javni prijevoz, pa nismo razvijeni japan), usput kad se vracate pjesice sa posla doma pronjuskati svaku kantu nebi li se nasla koja boca ili nesto slicno itd......imat ce te para da necete znati kamo s njima. kome se ne svidja trk u lovac ducan po jedan metak i ne trosite vise nista. p.s. najbolje mi je ovo cistite zarulje :)

JA
james49
12:10 07.03.2014.

Nemojte trošiti!

ME
melanija
12:10 07.03.2014.

nemojte pustati vodu na zahodu poslije bas svake nuzde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije