Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GENIJALCI

Kako u Hrvatskoj zadržati dobitnike Oskara znanja?

Borna Šimić, Igor Kladarić, Ivan Tečer i Filip Barbarić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
01.10.2017.
u 08:00

Borna Šimić razmišlja o upisu na Cambridge, Igor Kladarić upisao je FER u Zagrebu, Iva Tečer medicinu, također u Zagrebu

Najodlikaši i dobitnici Oskara znanja iz brodske Gimnazije Matije Mesića, Borna Šimić, Igor Kladarić, Ivan Tečer i Filip Barbarić, pobjeđuju na olimpijadama, osvajaju medalje širom svijeta i moguća su budućnost ove zemlje. Za ostvarene rezultate nagradila ih je i ministrica Blaženka Divjak.

Međutim, svi ti uspjesi nisu došli sami od sebe. Iza njih su mjeseci i godine napornog rada i učenja s mentorima. Borna je maturant i razmišlja o Cambridgeu, no moguće je da upiše i PMF, premda mu je nakon olimpijade u Brazilu već stigla ponuda za stipendiju iz Slovenije.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

– Čitam razne vrste znanstvenih radova i članaka na internetu. Uglavnom proučavam područje matematike i kemije koje mi je najbliže. Planiram istodobno studirati oba ta predmeta – kaže Borna. Igora fasciniraju veliki fizičari poput Alberta Einsteina i volio bi ostati u Hrvatskoj i raditi u području fizike.

Upisao je FER u Zagrebu jer mislim da mu on nudi najviše mogućnosti za budućnost. Imao je direktan upis na fakultet. Ivan je upisao medicinu u Zagrebu s najvećim brojem bodova na prijemnom ispitu, a Filip se s istraživačkim radom iz STEM područja predstavio na međunarodnoj smotri INESPO u Amsterdamu. Hoće li i ostati u Hrvatskoj?

Komentara 4

Avatar BUJICA
BUJICA
11:00 01.10.2017.

Nikako!

Avatar 123456
123456
08:40 01.10.2017.

Mi se vidi kak budu poslušali "savjet" pravobraniteljice za djecu!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
10:10 01.10.2017.

Zadrzat ce ih novi kurikulum i zakon o obitelji. Markicka i Pavkovic sigurno nece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije