Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNE FOTOGRAFIJE

Kako su Selak i Ivandić prije 30 godina MiG-ovima pobjegli iz JNA: Herojski prelet Osvetnika Dubrovnika i Vukovara bio je planiran

15.05.2022.
u 13:00

Nerazdvojni prijatelji Ivica Ivandić i Ivan Selak, svaki na svojem aparatu, odvajaju se iz formacije i prelijeću u Split i Zagreb. Poletjeli su s aerodroma Ponikve kraj Užica u Srbiji. Nakon dramatičnog leta, uz smanjenu mogućnost komunikacije kako ne bi bili otkriveni, sletjeli su na cilj. To je bio začetak borbene eskadrile, a Ivandić i Selak svoje MiG-ove imenuju “Osvetnikom Vukovara” i “Osvetnikom Dubrovnika”.

Komentara 8

DU
Deleted user
00:52 16.05.2022.

Ajde selak u penziji si, nemas sto raditi pa iskaces iz pastete. Osim toga jasno je koliko ti je povrjedena tastina. Za mene si isluzeni JNA kumunist. Samo uvjereni kumunisti su mogli biti piloti JNA. Eto nisi legendaran.

MA
Marko1337
14:34 15.05.2022.

Svaka čast momcima, učinili su ono što je jedino normalno. Samo monstrum, nakarada bi mogao bombardirati svoj narod u kojem mu živi obitelj.

DR
dradnic
15:55 15.05.2022.

Bilo bi jako jako zanimljivo napokon JAVNO obznaniti koliko su borbenih letova odradili i koliko su hrvatskih gradova bombardirala ta dva vaša "heroja" .............. za JNA!? Jer za JNA su letjeli punih 12 mjeseci prije nego što su prešli na našu stranu! Ok Selak dva, tri mjeseca manje jer je navodno bio ozlijeđen!? Koliko li su naših civila pobili, a koliko su ih ranili??? Koji je od njih dvojice (a možda su i oba?) tukao po N. Gradišci, po Novskoj, po Petrinji (dok je još bila naša), po Vukovaru ........!? Dali su ikad ikome za to odgovarali? Dali će ikad ikome za to odgovarati? U 5. mjesecu 1992., kada su se oni odlučili za promjenu strana, Republika Hrvatska već je nekoliko mjeseci bila međunarodnu priznata država!! Sa vojskom koja se više nije samo branila već je odrađivala i napadna djelovanja! I koja je tada već imala svoje HRZ! Pravi HEROJI piloti bili su oni koji su se još 1991. odlučili za odlazak iz JNA i dolazak u nesigurnost koju je tada nosio Domovinski rat, Hrvatska vojska u začecima i nepriznata Hrvatska. Njihova imena vrijedi vječno ponavljati što vi rijetko ili nikad ne činite! MARKO ŽIVKOVIĆ, MIRKO VUKUŠIĆ (koji su za Hrvatsku letjeli i poginuli u poljoprivrednim "kantama" u Samostalnom zrakoplovnom vodu Osijek) i RUDOLF PEREŠIN! Tu treba dodati i jedinog živog među ovim pravim herojima JOSIPA HRGOVIĆA! Ovi dečki nisu jedini ali su svakako jedan sasvim drugi svijet od ovih vrlo upitnih likova koje vi hvalite u svome članku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?