Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriće šokiralo Nijemce

Kako se spasiti od deportacija iz Njemačke? Recite da ste bili džihadist Islamske države!

Foto: Reuters/PIXSELL
19.09.2018.
u 08:15

Sve one koji se izjasne da su bili teroristi Njemačka po zakonu ne može izručiti jer im u domovini prijeti mučenje ili smrtna kazna

Njemačka protjeruje migrante koji su pronašli posao i dobro se integriraju u društvo, a u državi ostaju kriminalci koje štiti njemački pravni sustav. Zaključak je to emisije “Hart aber fair”, emitirane u ponedjeljak navečer na javnoj njemačkoj TV postaji ARD, koja je prilično uznemirila njemačke građane.

U emisiji naslovljenoj “Brze deportacije i pravna država – ide li to zajedno?” otkriveno je kako migranti kojima je odbijen zahtjev za azil i dalje ostaju živjeti u Njemačkoj.

“Uz prokušane metode bacanja putovnice i prijave da su bolesni sada imaju novi trik: prijave da su bili borci terorističke organizacije Islamske države – tada ih se po njemačkim zakonima ne može izručiti jer im u domovini prijeti mučenje ili smrtna kazna”, otkrili su njemački tužitelji kako se migranti kojima je odbijen azil spašavaju od deportacije.

Migranti kriminalci kojima je odbijen azil koriste sve blagodati demokratskog sustava, za koji i ne skrivaju da ga preziru, koji strogo dijeli politiku od pravosuđa.

“Odmah ukinuti pravo žalbe na odbijeni azil”, komentirao je jedan gledatelj.

“Država pokazuje svoju potpunu nemoć”, nadovezao se drugi.”

“Kada bi vlada protjerala sve kojima je odbijen azil, ne bi bilo rasta ekstremne desnice”, kazao je treći.

Njemačku javnost jučer je dodatno uzbunila vijest da je Jusuf A., prvoosumnjičeni za brutalno ubojstvo Nijemca nožem u Chemnitzu potkraj kolovoza, pušten na slobodu. Prema riječima njegova odvjetnika, sud ga je pustio na slobodu jer su svjedočenja građana koji su se zatekli u blizini zločina bila kontradiktorna.  

Komentara 19

IM
Immanuell
08:26 19.09.2018.

Pravosuđe u EU je postalo cirkus.

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
08:35 19.09.2018.

Kada svi njemci napuste Njemačku očekujem od zadnjeg da bar ugasi svijetlo na izlasku..

Avatar Vucibatina
Vucibatina
08:58 19.09.2018.

Kod nas ako si pripadnik jedne nacionalne manjine imaš socijalnu pomoć,ogrijev i zaštitu policije .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije