Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predavanje

Kako poticati čitanje knjiga kod djece i mladih?

hela čičko
ljm
22.11.2012.
u 17:26

Da bi djeca i mladi zavoljeli knjigu jako je važno da im se čita od rođenja

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Požega i Županijske matične službe u prostoru čitaonice te u suradnji s Centrom za stalno stručno usavršavanje knjižničara u prostoru čitaonice održano je predavanje "Poticanje čitanja kod djece i mladeži“. Na ovu temu govorila je prof. Hela Čičko, viša knjižničarka iz Zagreba.

– Iako je elektronička knjiga naša paralelna stvarnost, još uvijek smo uvjereni da se trebamo posvetiti onoj papirnatoj knjizi i to zato što je ona temelj svega – istaknula je prof. Čičko.

Da bi djeca i mladi zavoljeli knjigu, jako je važno da im se čita od rođenja jer ako knjiga bude njihovo okruženje od najranijeg djetinjstva, onda će ona ostati vjeran prijatelj cijelog života. Stoga je, dodaje Čičko, potrebno raditi na popularizaciji čitanja različitim metodama, tehnikama i trikovima koje su prihvatljive mladim korisnicima knjižnice. Na kraju predavanja održana je radionica na temu poticanja čitanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije