Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaf tjedna

Kako nauditi domovini za koju su navodno spremni

Želimir Puljić
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
30.08.2015.
u 11:10

Zapravo spremno nanose štetu ugledu zemlje koju tako vole

Poziv na referendum o fašističkom pozdravu “Za dom spremni” predsjednika Hrvatske biskupske konferencije Želimira Puljića već je odjeknuo, pa njemački Die Zeit piše kako hrvatski kler otvoreno suosjeća s ustašama.

Nevjerojatno relativiziranje ustaškog pozdrava, koji nikad i nije u stvarnosti zamijenio tradicionalne pozdrave, nego ga je ustaška vlast silom uvodila, nanijelo je štetu ne samo ugledu Crkve nego i države, nakon sramoćenja koje su nam priredili Josip Šimunić i poljudski huligani.

Tako oni kojima su to lijepe riječi zapravo spremno nanose štetu ugledu države u svijetu, osim među neonacistima koji ovih dana po Njemačkoj pale skloništa s izbjegličkom djecom.

K svemu, “Za dom spremni” govori o totalitarnom pogledu na svijet, to je militantni poklič koji je pozivao da se za domovinu učini sve, pa - masovno - i ono što je protiv ljudskosti. Kršćanstvo, pak, poziva da se bližnjemu ne broje krvna zrnca.

>> Prijedlog nadbiskupa Puljića o referendumu za 'Za dom spremni' izazvao kritike

>> Ustašluk akademika Josipa Pečarića šokirao javnost

Komentara 175

PO
pozornik66
11:24 30.08.2015.

Čekaj malo , da se posjetim sve kada su me i mene slične nazivali ustašama, hmm , kada smo na sjeveru 80-tih pivali Hrvatsku himnu , kada bi istakli Hrvatsku zastavu, kada smo pivali orginalnu Marjane,Marjane te kad bi Išli na gostovamje u Beograd ili Zagreb te je Milicija ulazila u vlak u Siveriću i do Knina mlatila i tražila "nepodobne" te je cili vlak bia kamenovan od Srba iz Knina Penjali smo se na "raštele" da bi to izbjegli. I sam sam dobija kamen u glavu na putu u Beograd .Tako je to bilo prije a izgleda i sada isto.Ajde bok

NA
NaDiMaK_
11:23 30.08.2015.

Novinari, a ne znaju čitati s razumijevanjem...

MA
Maja28
11:16 30.08.2015.

Stvar je prezentacije. Može se ruža prezentirati kao neki cvijet sa naglaskom na trnje a može se i prezentirati kao predivan cvijet čiju ljepotu i miris niiti trnje ne umanjuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije