Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐEN ZA GENOCID
Povratak na članak

Kako je završena Mladićeva karijera: 'Porazili su ga Kaštelani kad je nakon Oluje skovao monstruozan plan za Knin'

U tim je borbama stradalo 30 hrvatskih vojnika, uglavnom pričuvnika iz Kaštela. Taj je pokušaj Mladića bio njegov zadnji ofenzivni pokušaj, a našim je zapovjednicima postalo jasno da moraju krenuti naganjati Mladićevu vojsku dublje u BiH

Komentari 4

PO
polifonije
16:26 09.06.2021.

Ovaj zločinački monstrum kao što su milošević, šešelj i brojni drugi samo su izvršitelji zločina koje su pripremali velikosrpski zločinci čosić-gedža, tadić i masa drugih

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
17:19 09.06.2021.

Ademi sebi, za tu bitku, daje previše važnosti. Inače Ademija jako cijenim. U toj bitci smo imali 21 poginulog. Mladićeve je dao zapovijed Pandureviću za povrat Grahova. Pandurević je na taj dio ratišta doveo elitne snage. U našim redovima jee bilo, po mojoj procijeni, bar 70% ljudi bez ratnog iskustva. 141. brigada, te nešto topništva 126. brigade (5-6 topničkih oruđa), su čuvali 20-ak km linije fronta. 141. brigada je imala postrojbe koje nisu imale kompletnu uniformu (civilni džemperi), bez šljemova, bez bombi, bez remena za kalašnjikov,bez topničke busole, jedna ciljnička sprava za više oruđa (kao da nismo na ratištu, nego na vježbi). Gotovina je ostavio brigadu pod zapovijedništvom čovjeka, koji na tom nivou zapovijedanja, nije imao iskustva, te je otišao (Gotovina) na medeni mjesec. Vrh zapovijedništva je znao što nam slijedi, ali nisu tražili pomoć, niti su tu inf. prenijeli na niže nivo. Nakon žestokog Pandurevićevog udara, najprije topništvom, zatim specijalnim jedinicama, gubimo 2 položaja, ali odmah krećemo u protunapad, najprije topništvom, a poslije i pješadijski. 2 bitnice našeg TDR-a ulaze u grlo Pandurevićevim snagama. Jedna dolazi jugoistočno od Vidovića Glavice, a druga istočno na manje od 2km gdje je već bila jedna bitnica. Taj protudar je vjerojatno doveo Pandurevića u zabludu, da su navučeni u zamku. Nakon par sati bitke dolazi dio 6.DP-e, a nakon 12 sati bitke dolaze i dijelovi 7.GBR, koja ulazi u bitku 24 sata od početka bitke.

VL
GB
goran.brodsky.3
16:06 09.06.2021.

Hahaha...koje bedastoce

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.