Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Kako je propao pokušaj napada na Plenkovića

Andrej Plenković
Patrik Macek/PIXSELL
15.06.2017.
u 00:00

Osim Plenkovića i njegove ekipe pregovarača s HNS-om, u potpunom su šoku bili i članovi Predsjedništva HDZ-a koji su netom prije dali stopostotnu podršku šefu stranke za koaliciju s HNS-om.

Iza Andreja Plenkovića najdramatičniji je i najburniji tjedan u političkoj karijeri. U vrtlogu filmskih političkih obrata premijer i šef HDZ-a ipak je ostao “iznad vode”, sačuvao je Vladu, ali i poziciju u HDZ-u koja bi vjerojatno bila prilično načeta da je HNS ostao pri odluci da neće u savezništvo s HDZ-om. Iako se s odmakom vremena čini da se kriza vlasti rasplela baš onako kako je Plenković priželjkivao, ipak nije sve išlo tako glatko.

Prvi udarac vrhu HDZ-a bila je Vrdoljakova ostavka u utorak navečer na sastanku Predsjedništva HNS-a kada je pod pritiskom Vesne Pusić i ekipe pobunjenika abdicirao i odustao od prijedloga da narodnjaci uđu u Vladu s HDZ-om. Osim Plenkovića i njegove ekipe pregovarača s HNS-om, u potpunom su šoku bili i članovi Predsjedništva HDZ-a koji su netom prije dali stopostotnu podršku šefu stranke za koaliciju s HNS-om.  

  

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista u četvrtak ili prelistajte e-izdanje

Od ostalih tema donosimo: 

>>EKSKLUZIVNO Otkrivamo tko su i gdje se nalaze borci ISIL-a iz BiH, Srbije i Kosova

>>Na račun sjelo prvih 100 milijuna eura novog kredita, police Konzuma opet pune   

>>Roaming besplatan, ali oprez: poziv iz Hrvatske u EU i dalje se plaća isto     

>>Burić: Senjski uskoci bili su poput pirata s Kariba

Komentara 55

AD
admin2
21:42 14.06.2017.

Iva Puljič Brkić trkelja kao i obično...

KO
komunikolog
21:43 14.06.2017.

Evo stiže i visoki i neimenovani izvor iz Vlade i predsjedništva HDZ-a. E, Iva, Iva .....

Avatar alien79
alien79
21:44 14.06.2017.

Slično su i Doktora Ivu strahopoštovano dizali u nebesa i ničice padali pred njim, od ljevoliberalnih novinara do šupljoglavih ulizica i poltrona infiltriranih u HDZ. I tko bi rekao, pade doktor. Tako ni ovaj "koga treba plaćati suhim zlatom" (kako mu se sladostrasno ulizao Pupovac) neće zadugo. Čim briselska prasad odluči da je vrijeme...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije