Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj star 11 godina

Kako je policija uz Google Street View došla do ubojice umirovljenice: 'To je bila indicija'

policija
Luka Stanzl/PIXSELL/ilustracija
23.09.2022.
u 20:40

Shvatili smo da je na adresi gdje je počinitelj prijavljen, prijavljena i gospođa, nestala osoba čiji je nestanak prijavljen 2011. i tada smo se počeli baviti slučajem pod pretpostavkom da je ova osoba odgovorna za nestanak i za smrt, kazao je Zvonimir Petrović, voditelje Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke

Zagrebačka policija priopćila je da je 10 godina od prijave nestanka jedne zagrebačke umirovljenice sada taj slučaj riješila, utvrdivši da je riječ o  - teškom ubojstvu. Za koje je sada osumnjičen Damir K. (63), susjed žrtve, koji ju je kako se sumnja ubio, tijelo zamotao u tepih i bacio u bunar te onda mirno živio sljedećih 10 godina.

Policija je kriminalističkim istraživanjem otkrila da je osumnjičeni muškarac tijelo nesretne umirovljenice nakon ubojstva zamotao u tepih i prevezao ga u naselje nedaleko od Ivanić-Grada te ga bacio u bunar.

O ovom nevjerojatnom slučaju govorio je Zvonimir Petrović, voditelje Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke.

"Ovaj slučaj smo riješili provođenjem niza tehničko-taktičkih i dokaznih mjera i radnji. Prije dvije godine radeći krim istraživanje po drugim predmetima shvatili sm oda se radi o osobi koja bi po svom profilu bila kadra učiniti ovako nešto. Radi se o našem isključivom terenskom, odnosno prikupljanju obavijesti. Shvatili smo da je na adresi gdje je počinitelj prijavljen, prijavljena i gospođa, nestala osoba čiji je nestanak prijavljen 2011. i tada smo se počeli baviti slučajem pod pretpostavkom da je ova osoba odgovorna za nestanak i za smrt", kazao je Petrović za RTL.

Kazao je i kako je prije 11 godina kada je prijavljen nestanak obavljen razgovor s počiniteljem, ali i s nizom drugih osoba.

"U tom trenutku nikakve indicije nisu upućivale na njega", kazao je.

Objasnio je i što ih je navelo da se vrate na mjesto događaja do bunara.

"Što se samog bunara tiče, pregledom Google street viewa smo shvatili da je prije samog nestanka žrtve bunar bio na svom mjestu. Kad smo na mjesto pronalaska tijela došli fizički, shvatili smo da bunara nema, da je samo kruna od bunara premještena ispred vikend kuće. To je bila indicija da intenzivnije krenemo u provođenje drugih mjera radnje", kazao je.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
22:17 23.09.2022.

Svaka čast našoj policiji na trudu i zalaganju. Ipak je vremenski period dug, a oni to nisu metnuli u neku ladicu. Kakvih sve monstruma ima koji glume uglađene građane, to nije za vjerovati.

BE
Berri
20:54 23.09.2022.

Osobno mislim da policija odlično radi posao, no slučaj Končar škrinja u Međimurju i ovaj slučaj su mi potpuno nevjerojatni. Kao da su svi sve znali, ali nitko ništa nije želio profesionalno istražiti.

Avatar Cantor
Cantor
01:14 24.09.2022.

Jedina podudarnost je bila što je stanovao na istoj adresi? A ne to što je sebi prisvojio vlasništvo? I ako osoba u tim godinama „nestane” pa nije riječ o tinejđeru pa da samo tako ode od doma, očito je to nešto što automatski upućuje da se dogodilo nešto strašno. Tako da je pitanje kako da je tek sada pokrenuta prava istraga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije