Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKAZALO VJEŠTAČENJE
Povratak na članak

Kako je obitelj Todorić trošila novac Agrokora: Otkrivamo tko je bio najrastrošniji

Vještak smatra da su godišnja financijska izvješća Agrokora lažirana radi prikrivanja stvarnog gubitka

Komentari 83

Avatar AligatorX
AligatorX
23:37 16.09.2020.

Kako to da su najveći kapitalisti u RH postali oni čiji su očevi bili istaknuti komunističko partijski dužnosnici u SFRJ?

VL
CH
chupakabra
23:16 16.09.2020.

Kad je oduzeo Unikonzum, niste vidli onda lažiranja? Kad niko nije smio tužiti mecenu, i kad vam je plaćao gaće na sniženju, onda niste vidjeli da je maznuo? a sada nakon što je nekoliko revizora potvrdilo izvješća, sad je lažirao? Bravo

VL
CA
canon60
00:23 17.09.2020.

Rekao mi jednim prije dosta godina jedan zagrebački gospodin:"Čuvaj se sinek južnjaka koji kajkaju. Ti su ti u stanju i dušu izvaditi."

VL
AN
Andreas
03:03 17.09.2020.

Trebalo bi se i nešto pitati gospodina Marica ministra financija i on je imao prste u pekmezu samo se pravi grba....

VL
SS
simpatican.simpa
23:55 16.09.2020.

Koliko su trošili, peglali karticama suci, odvjetnici, političari, ministri , to vještak nije prikazao, tko je sve bio na platnom spisku !?!?!? Nije da branim Todorića, najprije treba kazniti one koji su to dozvolili - a to su vlade lijevog i desnog centra u 2010, pravosuđe, dorh....licemjerno je sada govoriti koliko su oni trošili...

VL
AN
AnneBoleyn
22:37 16.09.2020.

Da se sa novcem i imovinom trgovačkog društva kojem si vlasnik može raspolagati kako hoćeš je uobičajeni RH obrazac. Mene ponekad veseli pitati ditektore financija, koji ovaj stav potpuno podržavaju, je li to znači da će vlasnik umjesto društva vratitii dugove ili platiti ratu kredita. Ali, to nije njegov dug kažu, potpuno nesvjesni ironije.

VL
TA
Talleyard
08:11 17.09.2020.

Žene takvih kriminalaca snose najveću odgovornost, jer poiču na kriminal, najviše troše a ništa ne odgovaraju. Muževi im odu u zatvor a one dalje uživaju u plodovima kriminala

VL
GO
goran
11:13 17.09.2020.

Hoce li se tuziti sve one politicare koji su sve to znali a nisu reagirali

VL
Avatar WoodySheriff
WoodySheriff
07:57 17.09.2020.

A zašto se ne prikaže kako je grupa Borg izvlačila i trošila iz Agrokora. Danas agrokor radi s ogromnim gubitcima, gubi tržini udio u svim segmentima. Uskoro slijedi rasprodaja imovine. Ledo, Jamnica, PIK, ...

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:25 17.09.2020.

Rekoh ja, mijenjao bih se ja i sa Todorićem, Vidoševićem i Sanaderom, još uvijek.

VL
AN
antiekstremist
08:35 17.09.2020.

Da se nije usudio prevariti Ruse i danas bi Ivek i obitelj trošili bez mjere.

VL
DA
danijelrukavina4
10:41 17.09.2020.

A gdje je nestala obećana Švicarska ? Tko je ono bio davno uzviknuo : "Imamo Hrvatsku !". Neki su to doslovno shvatili. I otvorili račune u švicarskim bankama. Možemo se samo zapitati : "A kakvi su to domoljubi koji stavljajuaju novac na strane račune ? Zašto su stavljali novac na strane račune ?" Puno pitanja. A kada se sjetim samo onih vremena koje je Juričan tako lijepo prikazao u svom filmu "Gazda". Taj film je maestralno prikazao način života i poslovanja jednog dijela hrvatskog društva. Društva, u kome je kristalno jasno prikazana ona izreka "Država, to sam ja". Što je za neke vrijedilo i bilo kao "normalno", drugima je bilo nezamislivo. Građani Republike Hrvatske, ponovno pogledajte film, i zapitajte se svi - kako smo kao društvo mogli dozvoliti takvo što.

VL
Avatar marela
marela
07:09 17.09.2020.

Nista novo,to manje više rade svi vlasnici privatnih tvrtki. Drzava im smanjuje porez na dobit,oni pumpaju troskove privatnim troskovima i tako placaju manje poreza na dobit. Porezna vise ne ide u klasicne porezne nadzore,kao nekada, a to poduzetnici znaju i eto.....

VL
MR
MrkiMedo
11:05 17.09.2020.

Nije istina da se Todorić može braniti na način da kaže da je firma njegova i da sa tim novcem može raditi što hoće (tako piše u članku). . Kupovanje odjeće, obuće i drugih luksuznih artikala nije ništa drugo nego dio plaće. a na taj dio nije plaćen porez i druga davanja. Na ove milijunske iznose ispada sasvim lijepa svotica ukradenog poreza!!

VL
DU
Deleted user
12:00 17.09.2020.

Sad su mu 'problemi',ne zna šta će!?A kad je bio bahat,odvratan,neugodan prema svojim radnicima,kad se ponašao doslovno kao 'gospodar' života i smrti,koperantima(dobavljačima) dužan ostao,tlačio svoje radnike,a tek ona izjava da će se kandidirati za predsjednika(kao ono vjeruje narod je uz njega,mislim stvarno!?)Svaki put se pojavi u medijima još uvijek s onom svojom facom : "Znaš li ti tko sam ja"...!!!!... Ma odi u......znaš gdje

VL
DU
Deleted user
09:12 17.09.2020.

Naravno ovo je strašno, malograđanština, ali i potpuno neznanje kako su legalno mogli trošiti i više, ali po zakonu. Šteta je velika i naravno da su ljudi kivni koji su imali plaću 3000 kuna, a radili po trgovinama(da su to što su te pokondirene tikve to što su trošile dale radnicima plaća bi im bila 6000 kn). Problem je ipak daleko veći(pa se mažu oći ovim aferama) ,ako se uzme vrijednost Agrokora ,koja je bila u Todoričevom vlasništvu, a sada je predata u ruke američkom fondu Knighthead, (oko20%) vrlo lukavom operacijom i skoro badave, te ruskim bankama, koje su znale da kreditiranjem Agrokor drže u šaci., onda je potrošena suma novca smiješna. Dakle netko je najmoćniju kompaniju RH za djelovanje na Balkanu strateškim artiklom ,proizvodnjom i prodajom hrane, dao u vlasništvo stranaca za jeftine novce. To je milenijska greška, a odradili su im za agrokorove novce Hrvati i Hrvatice, koje su izreklamirali kao vrhunske stručnjake u stvari naivni tupanderi ili prodane duše.Dakle da zakljućim, Todorići su uzalud potrošili milijarde (koje bi Agrokor zaradio za dva dana), a oni koji Agrokor "poklonili" strancima, uništili su strateški instrument koji je RH mogla iskoristiti na Balkanu, ne samo za zaradu novca, nego što bi rekli Rusi i kao "polugu za pritisak" to jest usmjeravanju političkih procesa na Balkanu, ali ima ona sa biserima i pajcekima, nažalost.

VL
IM
Inmerps mod aZ
09:02 17.09.2020.

Sve je to njemu dobri hrvatski narod dozvolio

VL
AT
atlantisind
23:37 16.09.2020.

Sve pare koje je potosio na sebe i njegovu obitelj moralo bi se prikazati kao njegov licni prihod i on na to bi morao platiti porez ali neko me je palo na pamet da je bolje oteti jer na taj mutan nacin ce se mnogi obogatiti a svi znamo koliko su svi tu lovu maznuli u tom procesu otimacine.U uredjenim drzavama kada odje drzavni inspektor i pregleda knjige i ako nadje neko neslaganje ili da se nesto potrosilo za licne potrebe a firma platila onda ti se to stavi na licnu zaradu i plati se porez.

VL
ST
stefj
23:19 16.09.2020.

Eh da. Ako je na sve te troškove uredno plaćen porez na potrošnju ili na dobit (+prirez), onda je sve OK. Ako se to probalo prikazati kao reprezentacija, onda je to protuzakonito... A nije on lažirao bilance radi države, već da se održi iznad vode, da ga banke dalje kreditiraju i da se može širiti. Kada više nije mogao i kada su ga Rusi zblokirali (nisu mu dozvolili prodaju Jamnice), sve se urušilo... A što se tiče lažiranja bilance; na osnovu te bilance on je platio i porez na dobit, kao i ostale fiskalne i parafiskalne namete. Da li to znači da i država mora vratiti naplaćen porez jer ta dobit nije postojala? :)

VL
DU
Deleted user
07:59 17.09.2020.

Marić nije ništa znao, ispada da je čistačica bila upućenija u financijsko stanje nego glavni financijski strateg! Znamo svi mi kako si preko HDZ-a i Tuđmana došao do ovoga što imaš. Jako dobro se još sjećam kupovine za 1 kunu uz milijunske dugove poduzeća koja su nakon nekog vremena sva otpisana i država ih se odrekla, znači dobio je hrpu firmi za 1 kunu a ostatak mu je Tuđman oprostio! I onda mi se nađu jarani busati u prsa kako su domoljubi, ma bježi stoko nazad na planinu odakle si se skotrljala!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.