Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
6 5°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • jorgen:

  Ovo je očito članak plaćen od strane lobističkih krugova, jer govori o teoretskom, a ne realiziranom kapacitetu. Kao što znamo, vjetroelektrane rijetko postižu tek i 50% generiranja od maksimalnog kapaciteta, a za razliku od ostalih alternativnih izvora energije nagrđuju okoliš ... prikaži još! - treba li to turističkoj državi? Da turisti gledaju Velebit s nizom vjetroelektrana? Uz sve druge izvore energije mi odabiremo užas koji je trajno uništio prirodnu vizuru Austrije, Danske, Nizozemske - da i ne spominjemo utjecaj na druga živa bića? Vjetroelektrane su jedan od najlošijih odabira. Njihova nepouzdanost u generiranju struje veća je od bilo kojeg drugog pristupa. Ali očigledno se moramo naviknuti na sve češću pojavu sponzoriranih članaka na Večernjem. Jer tko pita za činjenice, kada lova dolazi obilnije iz ovakvih izvora nego direktnog oglašavanja.

 • Avatar vila velebita
  vila velebita:

  Zadnja rečenica je znakovita... “ulaganje u vjetroelektrane profitabilan i siguran posao, a poticaji koji se isplaćuju povlaštenim proizvođačima su izdašni i visoki, te koncentrirani na relativno mali broj tržišnih sudionika” A ovo je moguće jer to plaćamo svi mi kao ... prikaži još! društvo... Energija iz obnovljivih izvora bi trebala biti jeftina, a na kraju ispada da to nije!!!

 • Avatar hdzovapodriguša
  hdzovapodriguša:

  Zelena energija i obnovljivi izbori = lobisti i mafija. U vecini slucajeva preskupo, neefikasno, ovisi o poticajima, a nekad cak nije niti zeleno.

Još iz rubrike Vijesti

KONTINUIRANO U ŽIŽI JAVNOSTI

Život Milana Bandića kroz fotografije: Uvijek na terenu

Smrt gradonačelnika

Bandić je u Zagreb došao s jednim koferom, radio je u hladnjači

2
Iznenadna smrt

Grad Zagreb potvrdio: Milan Bandić umro je od srčanog udara

15