Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
169 -1°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • jorgen:

  Ovo je očito članak plaćen od strane lobističkih krugova, jer govori o teoretskom, a ne realiziranom kapacitetu. Kao što znamo, vjetroelektrane rijetko postižu tek i 50% generiranja od maksimalnog kapaciteta, a za razliku od ostalih alternativnih izvora energije nagrđuju okoliš ... prikaži još! - treba li to turističkoj državi? Da turisti gledaju Velebit s nizom vjetroelektrana? Uz sve druge izvore energije mi odabiremo užas koji je trajno uništio prirodnu vizuru Austrije, Danske, Nizozemske - da i ne spominjemo utjecaj na druga živa bića? Vjetroelektrane su jedan od najlošijih odabira. Njihova nepouzdanost u generiranju struje veća je od bilo kojeg drugog pristupa. Ali očigledno se moramo naviknuti na sve češću pojavu sponzoriranih članaka na Večernjem. Jer tko pita za činjenice, kada lova dolazi obilnije iz ovakvih izvora nego direktnog oglašavanja.

 • Avatar vila velebita
  vila velebita:

  Zadnja rečenica je znakovita... “ulaganje u vjetroelektrane profitabilan i siguran posao, a poticaji koji se isplaćuju povlaštenim proizvođačima su izdašni i visoki, te koncentrirani na relativno mali broj tržišnih sudionika” A ovo je moguće jer to plaćamo svi mi kao ... prikaži još! društvo... Energija iz obnovljivih izvora bi trebala biti jeftina, a na kraju ispada da to nije!!!

 • Avatar hdzovapodriguša
  hdzovapodriguša:

  Zelena energija i obnovljivi izbori = lobisti i mafija. U vecini slucajeva preskupo, neefikasno, ovisi o poticajima, a nekad cak nije niti zeleno.

Još iz rubrike Vijesti

Zagreb: Vili Beroš nakon oporavka od COVID-19 na 22. sjednici Vlade RH u Banskim dvorima
29
izmjene Zakona

Tko ne nosi masku, 500 kuna kazne

Zagreb: Andrej Plenković dao izjavu o novim mjerema
OSJEĆA SE DOBRO

Stigao novi nalaz: Premijer Andrej Plenković pozitivan na koronavirus

53
Hanfa - Ilustracija
stiže regulativa 'crowdfundinga'

Vrhovni sud tumačenjem povećao iznose naknada neimovinske štete u osiguranju za 50 posto