Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTROVA IMOVINA

Kako je ministar Kujundžić odgovorio na šest optužbi

Nekretnina na Ravnicama
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
27.01.2020.
u 23:12

Kako je odvjetnik Janjko Grlić obrazložio podrijetlo imovine

Odvjetnik Janjko Grlić danas je obrazložio podrijetlo imovine ministra zdravstva Milana Kujundžića, o kojoj se posljednjih dana ne prestaje govoriti.

Nekretnina na Ravnicama, kupljena kreditom, vlastitom ušteđevinom i pozajmicom   

Kao što je ministar prije izjavio, kupljena je sredstvima kredita PBZ-a, vlastitom ušteđevinom i pozajmicom, ugovor je ovjeren i dostavit ćemo vam ga.

Nekretnina u Markuševcu kojoj je mijenjana vrijednost, što je ovisilo o tržišnim uvjetima

Ne radi se o kući, nego o stanu koji je u onom objektu koji smo imali prilike vidjeti u medijima. Cijena je plaćena 100.000 eura uvećana za iznos poreza na promet nekretnina i porez na dodanu vrijednost.

VIDEO Zgrada u vlasništvu ministra Milana Kujundžića

Kuća s okućnicom i bazenom u Ivanbegovini, površine 1054 četvornih metara     

Ova je nekretnina naslijeđena. Riječ je o kući koja ima i potkrovlje, tavan, koje je neuređeno i ne koristi se, i pretpostavljam da je iz tog razloga ministar uveo samo onu površinu koja se koristi.

Kujundžići su prije 18 godina imali dva apartmana u Novalji na Pagu. Sad imaju jedan     

Nesporno je da su do travnja 2002. u vlasništvu imali dva apartmana. Apartman u zajedničkom vlasništvu prodan je kupcima koji do danas nisu izvršili uknjižbu vlasništva na svoje ime.

Nekretnina u Klari gdje je tvrtka Tatjane Kujundžić Zidni vrt gradila stambene jedinice

Prilikom cijepanja čestica na Zidni vrt prenijeto je vlasništvo čestice na površini 25 kvadrata i ulice u površini 553 kvadrata. Društvo je išlo u likvidaciju, a vlasništvo preneseno na likvidatora.

 4,7 milijuna kuna Ministarstvo je isplatilo susjedu obitelji Kujundžić Nevenu Mrkši

U Hrvatskoj postoje brojne firme koje opskrbljuju bolnice po svim osnovama pa tako i ova moga susjeda. Ministarstvo na to nema nikakav utjecaj, bolnice same naručuju, odabiru dobavljače i plaćaju, rekao je ministar.

Kujundžićima je novac posudio predsjednik NO veledrogerije Pharma Net i vlasnik ljekarni Palac

Odlučio sam im pomoći kao prijateljima. Sastavili smo ugovor i ovjerili ga kod javnog bilježnika, a njime se Tatjana Kujundžić obvezala da će mi do 25. listopada 2020. vratiti 40.000 eura, kazao je Miro Palac o pozajmici Kujundžićima.

VIDEO Kuća Milana Kujundžića u Ivanbegovini

Ključne riječi

Komentara 23

PA
paleontolog
23:58 27.01.2020.

a tko ti nektetnine podmece??? nije nas briga tko "te druka"

HO
horton
00:10 28.01.2020.

Odgovorio je tek na dio primjedbi. A i pitanje je koliko su ti odgovori točni.Npr. Je li pozvao novinare da snime taj tavan koji se ne koristi?

Avatar akoikadaumrem
akoikadaumrem
07:50 28.01.2020.

Kada odvjetnik tako kaže, makar i pretpostavljao, onda je sigurno tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije